Медики Луцька змінили систему «благодійних внесків» після претензій прокуратури

Після того, як прокуратура заявила про незаконність системи «благодійних внесків» у медзакладах міста, в управлінні охорони здоров’я Луцької міськради вигадали нову схему збору коштів

7 грудня торік прокуратура Луцька надіслала до чиновників міськради подання «Про усунення порушень вимог законодавства про охорону здоров’я, про засади запобігання та протидії корупції», де висловлювала претензії до системи «благодійних внесків», повідомляє IA ZIK.

Начальник управління Федір Кошель наказав головним лікарям комунальних закладів охорони здоров’я усунути порушення, зазначені у поданні прокуратури.

При цьому вони отримали вказівку «запровадити одночасно з іншими джерелами надходження коштів нову форму отримання добровільного внеску від пацієнта для підвищення якості надання медичної допомоги».

Тепер пацієнтам у луцьких медичних закладах пропонуватимуть заповнити заяву, в якій вони підтверджуватимуть «добровільність» оплати витратних матеріалів, які не забезпечені бюджетними кошторисними призначеннями загального фонду на 2013 рік.

За даними голови постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства Ганни Кравчук, конституційні гарантії з надання безоплатної медичної допомоги державою в необхідному обсязі не забезпечуються. Найпроблемнішим є недофінансування захищеної статті витрат «Медикаменти (лікарські засоби, стоматологічні матеріали, дезінфікуючі засоби, лабораторні реактиви)», яке складає лише 9% від потреби.

У результаті з бюджетних коштів на один амбулаторний прийом в поліклініці виділяється 38 копійок, а для надання допомоги згідно стандартів необхідно 5 грн; на прийом стоматолога 20 копійок та 7 гривень, відповідно; на 1 ліжко-день в денному стаціонарі поліклініки 10 копійок та 12 гривень відповідно, на 1 ліжко-день в стаціонарі 8 гривні 22 копійок та 72,7 грн відповідно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Після того, як прокуратура заявила про незаконність системи «благодійних внесків» у медзакладах міста, в управлінні охорони здоров’я Луцької міськради вигадали нову схему збору коштів"- ТІЖ САМІ ЯЙЦЯ,ТІЛЬКИ В ПРОФІЛЬ!!!Ото вже і виГАДНИКИ в міськраді сидять!!!
Відповісти
Так вони це все між собою ділять!
А аналізи??? За них теж держава не платить в повній формі,теж треба 100% суму й надалі долплачувати???
МАРАЗМАТІКИ Й ЛЕДАРІ, В ТОМУ ЧИСЛІ І ТА ПРОКУРАТУРА,тільки шукають в законі місця,де б то ще заробити на бідних людях, БЕЗСОВІСНІ!!!
Відповісти
давно необхідно в обов"язковому порядку (забезпечити Законом) перейти на страхову медицину. Сплатив страхову премію і не напрягаєш потім у разі потреби інших.
Комунізм давно минув - а ми все ще чекаємо ласки від держави
Відповісти
Останні новини
Медики Луцька змінили систему «благодійних внесків» після претензій прокуратури
17 січень, 2013, 12:50