В інтернеті можна подивитися, де на Волині чия земля

В інтернеті можна подивитися, де на Волині чия земля
На території заповідних шацьких лісів є приватні ділянка – свідчать дані новоствореної електронної кадастрової карти; втім, це може бути технічною помилкою.

Електронна публічна кадастрова карта запрацювала в Україні з 1 січня 2013 року, пишуть Відомості.ua

Як розповів завідувач сектору зв’язків з громадськістю Держземагенства у Волинській області Сергій Жучко, на карту нанесено кордон України, межі областей, районів, земельні ділянки та їх межі, кадастровий номер ділянки, форму власності. Прізвище власника на карті не оприлюднюється.

Кожен власник земельної ділянки, має можливість в електронному режимі внести поправки, якщо помітить недостовірну інформацію.

Перевіряти дані про свою земельну ділянку варто вже зараз. Особливо тим, хто має власність у рекреаційник місцях. Адже, як інформує видання, земельні ділянки біля Світязя з боку села Пульмо призначені для ведення особистого селянського господарства, тобто будівництво тут заборонено, проте там знаходяться будинки.

Схожа ситуація і з ділянкою у селі Мельники, Шацького району. Тут землі приватної власності для ведення особистого селянського господарства опинились у зоні позначеній зеленим кольором (ліси). Отже, або карта містить помилки, або є робота для прокуратури.





Днями головне управління Держземагентства у Волинській області поінформувало, що на кадастровій карті дійсно є помилки.

Уже діє спеціальна табличка зворотного зв’язку на самій публічній кадастровій карті. Користувачеві у цю форму необхідно ввести власні дані, інформацію про земельну ділянку та відзначити помилку.

Система побудована таким чином, що більшість технічних помилок виправляються автоматично. Але для цього необхідно заявляти про них. При заповненні форми заяві присвоюється реєстраційний номер, за яким можна контролювати її розгляд.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
фамилии в студию, иначе это не реестр, а дуля.
Відповісти
одні поділили-а ви тепер дивіться це кіно!
Відповісти
ця карта така сама фігня як і наша влада
Відповісти
Ну як же, там можна подивитися прізвища, ось тут почитайте к працює кадастрова карта https://zemelshik.com.ua/kadastrova-karta.html Мені все стало зрозуміло.
Відповісти