З 1 січня на Волині безкоштовну юридичну допомогу затриманим надають 10 адвокатів

З 1 січня на Волині безкоштовну юридичну допомогу затриманим надають 10 адвокатів
З 1 січня 2013 року усім затриманим, яких підозрюють у вчинені злочину чи адмінправопорушення, надаватимуть безкоштовних адвокатів.

Про це 17 січня під час прес-конференції повідомив начальник слідчого управління УМВС України у Волинській області Анатолій Петрушин.

Такі нововведення стали можливі завдяки набуттю чинності закону про надання безоплатної правової допомоги. Він передбачає надання безоплатної юридичної вторинної допомоги.

«Відповідно до цього закону на території області, зокрема, і на Волині, створено Центр з надання безоплатної правової допомоги. Суть діяльності цього центру полягає в тому, що у всіх випадках затримання осіб за підозрою у вчиненні злочину чи адміністративного правопорушення, особа, яка здійснила таке затримання, зобов’язана негайно проінформувати центр», - зазначив Петрушин.

Він також повідомив, що на Волині у цьому Центрі працюють до десяти адвокатів, які за кожним повідомленням зобов’язані виїхати і надати допомогу затриманим.

Міліціонер каже, що завдяки цьому випадки безпідставного затримання громадян зведеться до нуля.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цей Петушин, сам все зводить до нуля. В УБОЗі кришував та покривав фармазонщиків справ, робив показники і дослужився до начальника управління, а М.М. куда подів, здав комусь напевне чи злив, справедливий ти наш.
Відповісти
Замість того, щоб писати оой дрібязок журналістам варто покопатися дещо глибше і тоді - серія сенсацій як мінімум обласного рівня їм забезпечена...
Відповісти
Останні новини
З 1 січня на Волині безкоштовну юридичну допомогу затриманим надають 10 адвокатів
17 січень, 2013, 18:08