На Волині грипу поки нема, але скоро буде

На Волині грипу поки нема, але скоро буде
Станом на 18 січня 2013 року на Волині ще не зафіксували жодного випадку захворювання на грип за сезон осені-зими 2012-2013 років, проте очікують, що скоро грип може з'явитися.

Про це йшлося 18 січня під час прес-конференції обласних медиків.

Як розповів заступник начальника управління охорони здоров'я Волинської обласної державної адміністрації Валерій Руцький, в медичних закладах області за поточний зимовий сезон не зафіксували жодного випадку захворювання на грип. Натомість є випадки захворювання на гострі респіраторні інфекції. Правда, за останні два тижні кількість хворих на них зменшилася.

За словами Руцького, у сусідніх воєводствах Польщі панує епідемія грипу. Випадки зафіксовані і у Львівській області. Тому скоро варто очікувати появи інфекції на Волині. Імовірно, це відбудеться на зламі січня-лютого.

Посадовець запевнив, що всі лікарні області забезпечені необхідними медикаментами і до спалаху грипу готові.

В епідемічному сезоні 2012-2013 прогнозується поява небезпечних вірусів штаму А (Вікторія та Каліфорнія) та штаму В (Вісконсін).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"На Волині грипу поки нема, але скоро буде". Волиньпост такий у цьому впевнений, бачу... І заперечте після цього, що ЗМІ не зомбують народ
Відповісти