У Луцьку на Водохреще близько сотні людей купалися в крижаній воді. ФОТО

У Луцьку на  Водохреще близько  сотні людей купалися в крижаній воді. ФОТО
У Луцьку православні відсвяткували Водохреще: відправили службу Божу, пройшлися хресним ходом, освятили воду у річці Стир, а потім у ній купалися.

Такий "сценарій" відзначення православного свята Богоявлення, назване у народі Водохрещем, у Луцьку став уже традиційним: до прикладу, так само його відзначали торік.

У кафедральному луцькому Свято-Троїцькому соборі зранку розпочалася служба. Кількість вірян значно перевищувала розміри собору, тож багато людей стояли просто на вулиці.

Після служби кожен охочий міг набрати свяченої води. Її розливали священики із величезних балій у пляшки.



Згодом за участю духовенства Волинської єпархії відбулася хода від собору, що на Театральному майдані, через проспект Волі і центральний парк до річки Стир.



Біля берега, у кризі річки вирізали великий хрест. Дехто вже бігав з голим торсом по пляжі в очікуванні релігійного обряду. Палили і вогонь, щоб трохи зігрітися.

Священики прочитали молитву, після якої митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив воду.

Після цього віряни стали занурюватися у воду річки.

У воду йшли діти і дорослі, жінки та чоловіки. Виходячи з води, вони вигукували "Христос охрестився". Їм відповідали, - "У річці Йордан!".

Серед тих, хто занурювався у крижану воду, були депутати Волинської обласної ради Ігор Гузь та Олександр Корольчук, депутат міськради Богдан Шиба, члени молодіжної організації Національний Альянс.

Поряд чергували рятувальники.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Водохреще
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 47
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Что и требовалось доказать - кроме батюшек, шествия... в кадре Гусь и подГусники!:(
Відповісти
Що думає Гузь, Шиба, чи інші сотні людей, і чому кожен з них прийшов я не знаю, і ви не знаєте. А Бог знає, і він всіх розсудить. А любителям "доказать" про те чого вони апріорі доказти не можуть нагадаю - «Не судіть, і не будете судимі; не засуджуйте, і не будете засуджені; прощайте, то простять і вам» (Лк. 6, 37; Мт. 7, 1)
Відповісти
Непризнанная церковь собралась на шабаш не канонический обрядов, собрав еретиков.
Відповісти
Коли я причащаюсь, то вірю що це є справді тіло і кров Христова. Коли каюсь в гріхах, священик каже "Бог тобі простить...",і я вірю в це. Коли на Водохреща святиться вода, прошу в Бога щоб зіслав на нас духа святого, і вірю що вода свята. Через те що я віддаю Богу подяку,і звертаюсь з проханнями на рідній мові мене називають еритиком. Той хто налаштовує православних УПЦМП проти православних УПЦКП, думає не про спасіння душ віруючих. Можливо філарет згрішив непослухом до вищих отців церкви, а хіба священики УПЦМП без гріха?
«Бо де двоє або троє зберуться в Моє Ім'я, там Я серед них» (Мт.18, 20)
Відповісти
Ти з головою дружиш? Якщо такв як ти її не визнають-це ні про що не говорить!!!
Відповісти
ага, гусь, а в вишиванці не чесно. голяком було...
Відповісти
Гузя не цікавить здоровля тих малих, що він притяг занурювативися у крижану воду. Аби зайвий раз по тєлєку показали та на "Волинь Пості" написали...
Відповісти
і знов по проїзній частині бродять...
Відповісти
Не забудьте написати також коли на День Незалежності перекриють рух.
Відповісти
Що рухає цими людьми?
- Розум... (?);
- Бажання скупатись в крижаній воді, щоб повалятись кілька тижнів у ліжку з двостороннім запаленням, з’їсти три пригорщі антибіотиків-ядів і залишити рубці на легенях, які стануть до кінця життя загрозою раку.... (?);
- Підкреслити мужність і героїзм... (?);
- Похизуватись перед іншими, особливо - жінками, "запам’ятатись"... (?);
- Приміряти на себе амплуа безстрашної людини... (?);
Так я думав, сидячи в теплій хаті за склянкою віскі «Grant’s (18 років)» і закусуючи фореллю, підсмаженою на домашньому грилі. В голові роїться ще пару десятків таких запитань, але жодне з них не може стати аргументом здорового глузду цих людей. Прецедент небезпечний тим, що з кожним роком таких смільчаків з серйозно порушеною психікою стає більше... Зі святом усіх! Щастя-здоров’я і не простуджуватись! Бажаю не стати "наглядним посібником" для фтизіартів і пульмонологів!
Відповісти
Цікаво одне: чому купання на Водохреща викликає стільки негативу?! (якщо забути про Гузя)
Відповісти
Да тому, що священники мають тільки освятити воду і не робити з цього "шоу"!!!
Відповісти
А яке священики зробили шоу. Людей за шнурок тягнули, Вони прийшли і освятили. А що ще їм треба було, як не зробити те, що ви називаєте шоу?
Відповісти
А чому не видно жодного батюшку,що занурився б в ту ополонку?
Відповісти
Що, шоу захотілося?
Відповісти
нє, доказу віри самих попів у святу воду та навернення до віри глядачів власним прикладом. Чи соромно людям перекормлене свиняче тіло показати? Лицеміри.
Відповісти
Це вже їхня справа, а не Ваша, а люди чинять так-як їм потрібно, якщо ви так не робити-це не означає,що вони роблять щось не так або не правельно!!! Ясно? Вони роблять так я квважають за потрібне,краще так-ніж хизуватися,що ти п"єш віскарик і сидиш вдома перед ноутом дорогущим, що ж тут такого?Таких як ти БЕЗЛІЧ, а от справжніх людей МАЛО! Тому відчуйте різницю!
Відповісти
А що таке справжні люди?
Попи - це справжні люди?
А хто взагалі дав їм право виступати від імені Бога? Очевидно, що не Бог, а ви наївні овечки. Тому вони грошики стрижуть з вас, а ви їм у рота заглядаєте.
В себе вірити треба, тоді Бог буде в твому серці, у твоїх думках і діях.
Хороша людина робить хороше і для людей, і для Бога, і для себе.
А погана - тільки під себе гребе.
Відповісти
це заговорив штунда
Відповісти
це ти про себе?
Відповісти
вгадав це еретик
Відповісти
може ти ще хрестовий похід організуєшь?
Історія багато прикладів має про "служіння" душепастирів, які призначали розумніших за себе єретиками.
Коперніка не жалко? Земля ж крутиться :-)
Відповісти
скажи прямо що ти штунда
Відповісти
А в мене такі питання,чи можуть всі ганяти понти зі склянкою шотландської самогонки і закусувати біля домашнього грилю? Мабуть не всі.
Відповісти
А ви отримаєте відповіді на усі ваші запитання, коли хоч раз після святкової служби у церкві разом з усіма вірянами з піднесеним настроєм підійдете до річки, коли відчуєте благодать, що зійде на вас, коли у вас з'явиться впевненість, що з вами Святий Дух і тому з вами нічого поганого не станеться і тоді крижана купіль додасть вам таких незабутніх відчуттів, що ніяке віскі не піде у порівняння! Адреналін зашкалить!Позитивний заряд такий, що вам його вистачить на рік! Повірте мені, колись я думала так як і ви сьогодні! За скляночкою хорошого віскі ви зможете посидіти щовечора, а така подія відбувається лише раз у рік! Спробуйте - не пошкодуєте! А ще поцікавтеся у лікарів чи багато у них пацієнтів після Хрещенської купелі? Навряд! Так само, як і не зростає епідемія хвороб через причастя! Зі святом усіх!
Відповісти
Жодна з перечислених вами причин не є мотивом до Хрещенської купелі. Бажання одне - прилучитися до СВЯЩЕННОДІЙСТВА, відчути на собі цілющу силу СВЯТОЇ води. Бажаю Вам переконатися у цьому.
Відповісти
Сьогодні, 12:04
Жодна з перечислених вами причин не є мотивом до Хрещенської купелі. Бажання одне - прилучитися до СВЯЩЕННОДІЙСТВА, відчути на собі цілющу силу СВЯТОЇ води. Бажаю Вам переконатися у цьому.
Відповісти
Відповісти
Какая нафиг благодать и прочий религиозный бред? :)
Какое нафиг воспаление лёгких от 30 секунд в воде? :)
Смешно.

Отвращение должна вызывать лишь показуха и шумиха вокруг самого обычного процесса "моржевания". И бутылка "Хортицы", ожидавшая на выходе ;)
Відповісти
Яка "показуха и шумиха вокруг самого обычного процесса "моржевания"?!! Там були дясятки людей, які вперше занурилися у крижану воду, або такі,які це роблять лише на Водохреще! ..."И бутылка "Хортицы", ожидавшая на выходе"... Так на це скажу, що кожен сприймає те, що відбувається через призму свого світосприйняття: для когось це свято - і чарка не гріх, а для когось через щоденний "перебор" це викликає "отвращеніє"... свині бачать зорі, що лиш відбиваються у калюжах
Відповісти
Не дивуйтеся, люди добрі, отим ядучим коментарям - це сатану викручує від освяченої води!
Відповісти
100%,це їх бісить, що вс ебільше і більше люедй вірять,що в них є голова на плечах З РОЗУМОМ, а не просто голова на плечах,яка тільки що й може спромогтися на пляшечку віски та сидіння перед ТВ з жуванням лимончика, МАРАЗМАТИКИ ви народ,Чесно і шкода,що ви мешкаєте на Зх. України-де здавна люди вірили та ніколи собі таких висловлювань не дозволяли, як були москалями-комуняками атк бачу і ними залишаєтеся,тому не жалійтеся на погане життя-мате те на що заслуговуєте!!!А й далі такі нечисті комменти писатимете та так вважатимите-побачите що й далі буде,якщо не з вами то з вашими дітьми,онуками і так далі, на все воля Божа і на атких як ви САТАНІСТІВ!
Відповісти
Якщо сприймати Водохреще як шоу, то за цією логікою - кожне релігійне свято на яке сходяться тисячі вірян теж шоу? І Пасха, і Різдво, І хресні ходи, і поклоніння Святим Мощам?.. Усім скептикам бажаю прожити життя так, щоб ваші похорони стали найбільшим завершальним "шоу", яке б зібрало сотні ваших родичів, друзів та прихильників, а не пляшка "Хортиці" на поминальному обіді та "показуха и шумиха вокруг самого обычного процесса похорон"
Відповісти
ви не повірете, а у індії похорон - це свято і шоу. І живуть люди, народжуються, помирають. Віра в бога та релігія, як кажуть в одесі, це дві великі різниці.
Віра в людині, а релігія - звичайний бізнес.
Відповісти
А ми не Індії живемо,відчуваєш різницю? Якщо тобі постійно шоу хочеться-прошу їдь туди,але там люди поважають себе,бо вони вірять,а ти є ніким,бо ти ні в що не віриш,шкода тебе, повір...,і шкода,що такі як ти хрестики носять, бо це вже не підлягає обговорюванню, не достойні такі люид перконань мудрих людей, ибо вам мізками правди та реальності не зрозуміти, адже якби вони у вас були (мізки) так би ви не думали! Яке шоу? Це робота журналістів, народ??? Ви того?Та ви давно вже того, полішуки полішуками в голові,а не по місцю народжуваності!!!
Відповісти
шкода тебе. Ти суті не зрозумів, що незалежно від релігії та кількості і різноплановості проведення певних обрядів, людина народжується, живе та помирає однаково!
Тому є віра, тільки віра в Бога, як вищу за людей силу.
В катастрофах однаково гинуть і християни, і мусульмани, і іудеї, і навіть атеїсти.
Бог не ділить людей, людей ділять люди.
Навіть ти ділишь людей на полішуків і себе, божествєнного.
Церква інструмент влади. Її завдання розділити народ, щоб легше було ним керувати.
Навіть в межах однієї держави поділились на упц кп та мп!
Яка роздута ворожнеча! Це вас Бог вчив так робити?
Яка церква правильна?
Ніяка.
Попи цих патріархатів воюють не за прищеплення віри, а за сфери впливу та розподілу звичайних матеріальних благ. За мерси воюють, годинники, ситу морду, айфон та айпед, гарну хату, прислугу, лохів з грошима, що вірять у всепрощення і просто лохів, бо "без лоха жізнь плоха".
Цілуйте їм руки :-)
Відповісти
на Страшному Суді переконаєшся. Дивись, щоб не цілував руки сатані.
Відповісти
а більш вагомих аргументів не знайшлося? про чани з смолою та чортів вже не цікаво.
Відповісти
Ці негативні коменти - реакція сатани. Хто був на річці і хто бачив фото, переконався що в цілому люди все сприймають правильно. А це exaboчене під різними ніками пише, щоб думали, що таких дурнів багато. Але хворих, на щастя, менше.
Відповісти
Перечитав всі коменти. Цілий батл вийшов. Одне можу сказати, що церква не дає людям забути про Бога, тому що я як і більшість людей мало знають про святі обряди і т.д. і я вдячний за те, що вони є. А то віра була б як спорчений телефон, один сказав одне, інший інше, і вийшло взагалі б щось не зрозуміле. А так є традиції, з тисячолітньою історією. Не ми їх придумали, і не нам осуджувати. А на рахунок УПЦМП і УПЦКП, то мені всерівно, я і там і там однаково вірю в Бога. П.С.А на рахунок любителя віскі...Що ти взагалі критикуєш людей? Сиди пий і їж свою рибу з гриля. Аж розмішив цим коментом. Доречі тебе, наївну овечку, думаю також охрестили такі ж батюшки від імені Бога.
Відповісти
Шиба никогда не отмолит убийство 4-х людей!А еще в прорубь лезет. А ГУЗЁна котолик куда своё тельце сунет?
Відповісти
90% коментів проти купання- ПИШУТЬ ШТУНДИ ! ШТУНДИ! ШТУНДИ! Тому, не звертайте уваги... це чистої води провокації... Православні, захищайте, та зберігайте свою віру, і ніколи не зраджуйте їй.
Відповісти
а чого не атеїсти?
Відповісти
" Непризнанная церковь собралась на шабаш не канонический обрядов, собрав еретиков " - ахахахахаххах дотепно, я яка Церква признана? Московського патріархату ? ))))) ахахахахах з глузду з*їхав? після Хрещення Русі, на місці вашої мОскВи ще три сотні років медведі по лісі бігали..... ахахах визнані знайшлися... канонічні ... ахахахахах.....
Відповісти
НЕ звертайте уваги на рахунок навіщо те купання, запалення легень ... не слухайте. Штунди просо хочуть зробити вашу віру слабкою, та засудити вікові традиції. Я особисто хворію Астмою, і цього року вперше занирувся в ополонку, і нічого .... хоч враховуючи те що від мінімального переохолодження в мене нежить, та болить горло. А тут нічого... крижана вода , кілька хвилин на снігу без взуття , але зі мною все добре , навіть не чхнув жодного разу. Люди не бійтесь, православна віра найсильніша. Правосляв*я та СТРАХ- РЕЧІ НЕ СУМІСНІ ! ! !
Відповісти
Амінь.
Відповісти
повний амінь.
Відповісти
бліііін, шо я пропустив...((
Відповісти
Останні новини
У Луцьку на Водохреще близько сотні людей купалися в крижаній воді. ФОТО
19 січень, 2013, 16:47