В Україні екранізують комікс про козака-характерника

В Україні екранізують комікс про козака-характерника
В Україні зніматимуть фільм по коміксу про козака-характерника.

За основу ідеї фільму взяли графічний роман "Максим Оса: Людина з того світу" Ігоря Баранько, пише Gazeta.ua.

Комікс вийшов 2008-го року. У ньому є елементи трилера, містики, чорного гумору. У сюжеті йдеться про 1636 рік. Максим Оса - хорунжий Корсунського полку, що повернувся в рідне село після походу на Крим. Пригоди козака починаються зі сцени, де він сидить над власною могилою і думає - "Якого біса, могила його є, а він живий?"

Проте, як каже креативний продюсер стрічки Олексій Шапарєв - сюжет фільму дуже видозмінили порівняно з коміксом. Над сценарієм працювала письменниця Ірен Роздобудько. Писали його сім місяців. Вийшов пригодницький, історичний, авантюрний детектив про середньовіччя України.

"В основі фільму - комікс, але сюжет ми кардинально поміняли. Від коміксу залишилися практично одні імена героїв. У сюжеті все нове. Максим Оса - це козак-відлюдник, характерник, який живе на Січі. Власне, Січ посилає його розслідувати вбивство до замку пана Кричевського. Це розслідування зрештою переростає в глобальне викриття змови у загарбанні України турками", - розказує сценарист стрічки Ірен Роздобудько.

"У Максима Оси з'являється учень - Іванко Джура, якого він вчить бути характерником і який зрештою перевершує свого вчителя. Є дуже прикольний вчитель фехтування - француз. Коли писали сценарій, я багато читала Яворницького та про козаків-характерників. Була вражена, як мало ми знаємо про українську йогу - науку Великого Спасу. А вона не менш древня за йогу. Хотілося щоб це стало модним в Україні", - додає письменниця.

Над українським фільмом "Максим Оса" працюють - режисер Олексій Мамєдов та продюсер Олексій Шапарєв.

"Зараз проводимо кастинг акторів, шукаємо каскадерів, розробляємо костюми та декорації. Костюми розробляємо максимально наближені до коміксу. Хочемо створити героїчних козаків, не таких як люди звикли бачити - пияками та гулящими. Козаки будуть атлетами, героями", - розповідає про підготовчий період креативний продюсер стрічки Олексій Шапарєв.

"Дещо зніматиме на натурних майданчиках. Приміром, є кілька місць під Києвом - на схилах Дніпра знайшли мальовниче поле на 65 кілометрів. У лісі на березі Десни побудуємо помешкання Максими Оси. Замок пана Кричевського ще шукаємо. Селище та козацьку Січ також частково будуватимемо. Буде багато комп'ютерної графіки. Ведемо переговори з французькими та польськими акторами. Плануємо фільм випустити в прокат не лише в країнах СНД" - додає продюсер фільму.

"Актора на головну роль ще немає. Він повинен уміти володіти зброєю та їздити на коні. Зрозуміло, що буде навчання та тренування. Але важливо щоб він виглядав фізично розвинутим. Остаточно на ролі ще нікого не затвердили. Показував цю історію Ользі Сумській. Їй сподобався сюжет. З Володимиром Горянським говорили. Зйомки запланували з липня по вересень. А в прокат попередньо плануємо випустити фільм у вересні 2014-го", - пояснює Олексій Шапарєв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кіно, цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні екранізують комікс про козака-характерника
24 січень, 2013, 17:10