На Волині складуть електронні бази даних дітей, які стоять у чергах в садочки

На Волині складуть електронні бази даних дітей, які стоять у чергах в садочки
До 10 квітня 2013 року мери міст Волині повинні відзвітуватися про впорядкування бази даних дітей, які стоять у черзі на виховання у ДНЗ.

Про це 29 січня під час наради працівників освіти області повідомив голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.

Зі слів начальника управління освіти облдержадміністрації Олександра Хомича в області є 8 тисяч дітей, батьки яких написали звернення про бажання віддати дитину на виховання у дошкільний навчальний заклад. З них 3,5 тисячі – це заяви батьків дітей віком від 3 до 6 років.

Хомич наголосив, що мають місце ситуації, коли одну і ту ж дитину батьки оформляють в чергу в кількох дитсадках відразу. Відтак управління освіти не має реальної картини того, скільки ж дітей претендують на місце в садочках.

«Поки що законодавчо не визначено чіткого механізму реагування керівників органів влади на місцях. Ми тут працюємо як зі зверненнями громадян. Але тут є проблема, яка залежить від освітян – налагодження чіткого обліку цих заяв, уникнення подвійного, або й потрійного обліку», - зазначив Хомич.

Чиновник зазначив, що вже є приклади запровадження єдиного реєстру дітей, батьки яких виявили бажання віддати дитину на виховання в ДНЗ.

«Станом на десяте квітня мери відзвітуються мені як вони впорядкували, врегулювали базу даних. Я не кажу про черги, а про бази даних», - зазначив Клімчук.

Він наголосив, що потрібно створити саме електронну базу даних.

«Це на тиждень робота для однієї дівчинки. Зібрала дані з садочків, звела, вибрала прізвища і маємо реальну картину», - додав губернатор.

Нагадаємо, що у Луцьку також хочуть запровадили електронну чергу для дітей, які хочуть навчатися у садочках.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині складуть електронні бази даних дітей, які стоять у чергах в садочки
29 січень, 2013, 17:34