За рік у лісах Волині зникло більше половини зубрів. ДОКУМЕНТ

За рік у лісах Волині зникло більше половини зубрів. ДОКУМЕНТ
На території Звірівського мисливського господарства нарахували лише 12 зубрів, хоча ще минулого року їх було 27.

Про результати обліку зубрів у січні 2013 року свідчить акт перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства від 22 січня 2013 року, складений Державною екологічною інспекцією у Волинській області.

Нагадаємо, що на території державного підприємства «Звірівське мисливське господарство» проводився облік зубрів.

Його наказало провести Міністерство екології та природних ресурсів України після того, як на території лісу знайшли вбитого зубра.

Окрім того, ще раніше природоохоронці заявляли, що кількість зубрів на Волині зменшується. Проте 27 грудня 2012 року у прес-службі управління лісового господарства стверджували, що зубрів - більше 20-ти.

Натомість, акт перевірки підтверджує, що візуально протягом чотирьох днів обліку вдалося зафіксувати лише 12 зубрів. Облікували тварин протягом 4 днів: 14, 15, 16 січня, і ще раз - 22 січня, після того, як випав свіжий сніг.



Перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук зазначив, що причини зникнення тварин – невідомі.

«Нарахували 12 зубрів. У минулому році по обліку було 27. Причини можуть різними: можливо, пройшла міграція, пішли у інші угіддя, райони, області. Можливо, браконьєрство», - зазначив Ткачук.

Посадовець каже, що Держінспекція дала припис директору Звірівського господарства, аби той вжив заходів для збереження тварин. Ткачук також повідомив, що з’ясуванням причин зникнення тварин повинні зайнятися правоохоронні органи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Супер цитата: "За рік у лісах Волині за рік зникло більше половини зубрів".
"Повторение-мать утешения"
Відповісти
дякую. виправили
Відповісти
Через рік приходьте не буде зубів і не буде проблем
Відповісти
Після вивозу журналістів на умовне полювання, стає зрозуміло, що це відбувається досить часто і можливо не умовно а полювання
Відповісти
Так це ж мисливське господаорство, вловлюєш. тому ніхто не приховує, що тут полюють. Це - не заповідник, пані, СІЧЕШ? І зубрам тут не місце. Це те саме, що ти письмовий стіл облаштуєш на газовій плиті, бо там зимою тепліше.
Відповісти
Останні новини
За рік у лісах Волині зникло більше половини зубрів. ДОКУМЕНТ
29 січень, 2013, 16:38