Екс-голова РДА, крім корупційного скандалу, потрапив у релігійний

Екс-голова РДА, крім корупційного скандалу, потрапив у релігійний
Колишній голова Ратнівської РДА Валерій Трикош опинився в епіцентрі скандалу навколо будівництва храму в райцентрі.

Місцева громада в 2008 році вирішила побудувати церкву поблизу районної лікарні. Очолив ініціативну групу мирян отець Іоан, розповів газеті Волинь-нова благочинний Ратнівської округи, протоієрей Анатолій Гурський.

Також створили так звану десятку, яка опікувалася зведенням храму та шукала гроші на це. До неї ввійшли брати Трикоші - Валерій та Олександр.

Однак, через майже чотири роки виявилося, що «десятку» обрали з порушенням статуту про управління УПЦ. Тому восени 2012-го року всіх членів родини Трикошів з церковного органу «вивели».

Хоча й не зрозуміло, чому релігійні діячі закривали очі на ці порушення весь цей час. Можливо, це рішення спровокували дії правоохоронців, які в травні 2012-го затримали Валерія Трикоша, на той час голову Ратнівської РДА, нібито за отримання хабара.

Печерський суд міста Києва обрав підозрюваному міру запобіжного заходу у вигляді великої застави, а президент Віктор Янукович звільнив його із займаної посади. І хоча розслідування закінчилося повним «пшиком», резонансна справа, яку Трикош називає спланованою провокацією, неабияк «підмочила» його репутацію і могла спонукати до таких дій «релігійних чиновників».

В листопаді 2012 року події навколо будівництва храму отримали новий поштовх. Єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир призначив новий настоятелем церкви ієрея Ігоря Антонюка.

З цим рішенням владики не погодилися брати Трикоші. За твердженнями протоієрея Анатолія Гурського, вони відмовилися пустити нового настоятеля до храму.

«Я сам там був, коли ми зустрічалися під час акафіста. Саша мене обзивав прямо в храмі, принижуючи мою гідність як священика, на що не мав права. А Валерій Олександрович висловив таку думку: вони самі добудують, тоді буде призначений настоятель, і щоб владика призначив того, кого захочуть», - розповів отець.

Натомість Валерій Трикош говорить, що, представляючи інтереси ратнівчан, просив пояснити причини такого поспіху із призначенням священика. Адже на його утримання сьогодні немає коштів.

В свою чергу владика Володимир вирішив покарати мирян за бунт проти нового священника. Він повідомив ратнівчан, що будівництво храму та діяльність їх релігійної громади зупиняється за непослух правлячому архієрею.

При цьому владика попросив парафіяльну раду в десятиденний термін передати призначеному ним настоятелю церкви ієрею Ігорю Антонюку всю документацію цієї громади — статут, свідоцтво, протокол зборів, печатку та інше.

Парафіяни, яких таке рішення владики не вдовільнило, ниін прохають предстоятеля волинської УПЦ перевести їх храм до Камінь-Каширського благочиння Волинської єпархії владики Ніфонта.

А 27 січня владика Володимир спробував зустрітися з Трикошами і людьми, які їх підтримують, та залагодити проблему, але брати не прийшли.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
стадо баранів.
Відповісти
Називається, поїхав за шерстю, а приїхав стриженим.
Відповісти
Тільки й будують в Україні церкви і психлікарні !
Відповісти
Бачили, як святі отці 26.05.2013р. рвалися в храм!!!Визвав БЛАГОЧИННИЙ на підтримку "АВТОРИТЕТА КРИМІНАЛЬНОГО" - Корінчука . Який лакомий кусочок ЦЕРКВА !!! Чомуж не хочуть сяті ОТЦІ щоб правили МОНАХИ...!!! Задумайтесь ЛЮДИ ?!!! Як, такий правильний БЛАГОЧИННИЙ построїв Два храми за рік?!!! к
Відповісти