Литва допомагатиме «вдихнути життя» у волинські села

Литва допомагатиме «вдихнути життя» у волинські села
Губернатор Волині впевнений, що невдовзі Україна підпише угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це Борис Клімчук заявив волинським журналістам 7 лютого після того, як прибув із Литовської Республіки.

Голова Волинської ОДА був у складі офіційної делегації України, яка супроводжувала Президента України Віктора Януковича до Литви. Зауважимо, Клімчук з 2004-го по 2008-й роки був послом України у Литві.

«Ми підпишемо угоду про Асоціацію. Це я вам кажу не як губернатор, а як Надзвичайний і Повноважний Посол. Бо ми робимо. Не балакаємо, а робимо», – заявив посадовець.

Окрім того, Клімчук повідомив, що Волинь розпочинає роботу у міжнародному проекті із Литвою, який спрямований на розвиток сільських територій. Попередня сума інвестицій в рамках проекту на 2014-2015 роки сягає 26 мільйонів євро.

«Це нова програма політики сусідства, яку адмініструє Литва. Обговорення майбутнього партнерства та досягнення домовленостей щодо початку роботи і було моєю основною метою під час учорашнього візиту нашого Президента до Литви. Волинь готова розпочинати й активно співпрацювати. У нас є чимало спільних точок дотику в різних галузях», – наголосив голова облдержадміністрації.

«У Литві вже обумовили всі аспекти. Тепер справа за офіційними документами. Завершити розробку програми плануємо у другій декаді квітня. Завдяки цьому проекту аграрна Україна буде презентуватись через призму Волинської області: створюємо імідж, який сприятиме нам у розширенні географії міжнародних зв’язків та партнерів. У цьому питанні нас підтримує і Президент, і Міністр аграрної політики України», - зазначив Борис Клімчук.

На думку Клімчука, Литва – це країна, досвід якої у проведенні різних реформ необхідно використовувати.

Довідка

Угода про асоціацію – нова планована угода між Україною і Європейським Союзом, що готується на заміну Угоди про партнерство та співробітництво. Важливою складовою частиною нової угоди з ЄС є створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: село, Литва, ЄС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Литва допомагатиме «вдихнути життя» у волинські села
07 лютий, 2013, 18:40