На Волині понад 67% всіх смертей – через хвороби серця

На Волині понад 67% всіх смертей – через хвороби серця
На Волині понад 67% всіх смертей зумовлені серцево-судинними захворюваннями.

Про це 7 лютого журналістам розповів доктор медичних наук, професор, керівник обласного центру кардіоваскулярної патології та тромболізису Андрій Ягенський під час спілкування з журналістами.

Але впродовж останніх кількох років на Волині дуже активно взялися за профілактику серцево-судинних захворювань.

Андрій Ягенський нагадав, що ініційована головою облдержадміністрації Борисом Клімчуком у 2011 році регіональна програма «Волинькард» реалізується за трьома основними напрямками: профілактика серцево-судинних захворювань, покращення надання невідкладної допомоги хворим з інфарктом міокарда та інсультом, удосконалення системи реабілітації хворих з серцево-судинними захворюваннями.

За два роки з обласного бюджету для реалізації цієї програми виділено майже 3,4 млн грн. За ці кошти проведено 430 коронарографій, 30 стентувань коронарних артерій при гострих коронарних синдромах.

Загалом впродовж 2011-2012 років здійснено понад 1300 хірургічних втручань на серці, з них – 728 коронарографій, 100 стентувань, 233 операції в умовах штучного кровообігу.

У більшості районів області запроваджено систему лікування гострого інфаркту міокарда із застосуванням тромболізисів, яких за час діяльності програми проведено понад 300. Обстежено понад 20 тисяч мешканців області на виявлення факторів ризику.

До слова, за кошти держбюджету кардіоцентрам Волинської обласної та Луцької міської лікарень придбано два ангіографи, магнітно-резонансний томограф, 16-сканний комп'ютерний томограф. Наявність цього високотехнологічного обладнання дає змогу не лише швидше виявляти захворювання серця та судин, а виводить на новий рівень лікування цих хвороб, наголосив Андрій Ягенський.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
населення веде переважно малоподвижний спосіб життя, харчується погано, от вам і проблеми з серцем...
Це реалія нашого сьогодення((
Відповісти
Останні новини
На Волині понад 67% всіх смертей – через хвороби серця
09 лютий, 2013, 08:30