Луцький «політех» завів дружбу з Кіпром

Луцький «політех» завів дружбу з Кіпром
Луцький національний технічний університет співпрацюватиме з вишем у Республіці Кіпр.

Меморандум про співпрацю підписали у стінах ЛНТУ, повідомив 8 лютого телеканал «Аверс».

Документ передчабає співпрацю у сфері освіти, науки і культури. Тому віднині навчальні заклади планують обмінюватися студентами. Таким перспективам у вузі радіють, хоча й охочих їхати у Кіпр поки не знайшлося.

Зі слів президента Меsoyios Kollege Теодороса Антоніу, їхня держава активно працює у сфері готельного бізнесу, але от фахівців з відповідною освітою їм бракує.

«Ми плануємо випустити 8,5 тисяч випускників. Однак навіть вони не зможуть вирішити кадрову проблему в нашій країні. Надіємося на кадровий попит ваших студентів на Кіпрі. А також з вашою допомогою ми хочемо випускати висококваліфікований спеціалістів технічного напрямку, які допомагатимуть нашій країні розвивати економіку», – зазначає Теодороса Антоніу.

Основна вимога для студентів, які захочуть навчатися у Республіці Кіпр, – знання англійської мови. А от оплатити дорогу та оформити документи спудеї повинні за власний кошт.

До слова, Луцький національний технічний університет співпрацює з 20-ма закордонними навчальними закладами.

Зазначимо також, Волинське регіональне відділення Асоціації міст України, «Центр інноваційного розвитку «Європейський вибір» спільно з Волинським інститутом ім. В. Липинського (МАУП) запроваджують у 2013 році масштабну освітню кампанію, яка спрямована на навчання та здобуття практичного досвіду у сфері готельного бізнесу та туризму у Меsoyios Kollege (Республіка Кіпр).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Завели "дружбу" с оффшором!:) Свои взятки и поборы будут на Кипр отправлять, а не в улучшение инфраструктуры!:)
Відповісти
З ким би ЛТУ не дружив, а залишиться школою комбайнерів.
Відповісти
Варто внести деякі коерективи. Справа у тому, що по-перше, у гостях в ЛНТУ був президент університету з Кіпру Теодорос Антоніу. По-друге, меморандум підписаний з ЛНТУ передчабає лише співпрацю у сфері освіти, науки, культури і жодного слова у ньому немає щодо гарантування прав студентам ЛНТУ на стужування і проходження практики студентами в готелях Кіпру і інших сферах і тим більше згідно підписаного меморандуму ЛНТУ не має жодних повноважень щодо пропонування роботи для студентів у цьому напрямку. По-третє, вимогою для навчання і справді є знання англійської мови, проте є нюанс, студенту, який бажає навчатись у вузі на Кіпрі потрібно отримати Сертифікат ЕССС, що підтверджує рівень знань англійської і на основі нього уже бути зарахованим до вузу на Кіпрі. По-четверте, оформити документи і забезпечувати право відбору студентів для навчання на Кіпрі надано ексклюзивному Агенту на території України "Центру інноваційного розвитку "Європейський вибір", також правами на здійснення тестування студентів для отримання сертифікатів ЕССС, що підтверджують рівень знань з англійської мови надано "Центру інноваційного розвитку "Європейський вибір". Отже, шановні журналісти не перекручуйте інформацію і подавайте її з достовірних джерел.
Відповісти
вкотре переконуюся, що сюжетам аверсу вірити не можна(
Відповісти
сто відсотково погоджуюсь - це запросто піар, волання конаючого в пустелі! треба уважно читати цей "меморандум"!
Відповісти
з таким самим успіхом студент, що хоче продовжити навчання, або здобувати взагалі собі освіту за кордоном, може "за власний кошт" обрати будь-який вуз Європи, світу! то в чому фішка політеху? для "галочки", для акредитації, звіту перед міністерством? все одно приєднають до СНУ (вже є проект)
Відповісти
Останні новини
Луцький «політех» завів дружбу з Кіпром
09 лютий, 2013, 09:05