На Волині – понад 400 соціальних працівників

На Волині – понад 400 соціальних працівників
У липні минулого року на Волині прийнято на роботу 413 соціальних працівників, головне завдання яких – здійснення соціального супроводу сімей та осіб, які опинились в складних життєвих обставинах.

Побачити їхню роботу на власні очі та переконатися в її важливості журналісти мали змогу 7 лютого в ході прес-туру, організованого Волинською облдержадміністрацією.

Представники ЗМІ відвідали Катерину Драницьку (на фото), яка є соціальним працівником у Піддубцівській сільській раді Луцького району та опікується двома селами – Піддубці та Гаразджа.

Жінка працює з неблагополучними сім’ями, допомагає багатодітним родинам, дбає про одиноких пенсіонерів. Окрім того, вона проводить позакласні заняття у школах, на яких пояснює дітям необхідність здорового способу життя та розповідає про небезпеку від куріння, вживання алкоголю і наркотиків

Нещодавно Катерина Драницька виграла грант у розмірі 5-ти тисяч гривень від благодійного фонду «Європейський вектор» (профілактика дитячого алкоголізму), реалізація якого розпочалася у лютому.

Залучає спонсорів для надання гуманітарної допомоги дітям з сімей уразливих категорій, сприяє у працевлаштуванні, навчанні, своєчасному отриманні державних соціальних допомог та послуг, організації медичного обстеження та лікування.

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк, який також взяв участь у прес-турі, наголосив на важливості роботи соціального працівника безпосередньо на місцях:

«Вони – посередники між органами влади та людьми. Завдяки їх роботі ми виявляємо проблеми і вирішуємо їх. Окрім того, без допомоги соціального працівника не обійтися, коли йдеться про дотримання прав дітей».

До слова, тільки минулоріч фахівці відвідали майже 46 тисяч сімей з дітьми, які потребують підтримки. Спеціаліст не лише виявляє ранні сімейні кризи, а й надає необхідну допомогу у вирішенні проблем, зокрема, запобігає вилученню дітей із сім`ї, допомагає соціально неадаптованим родинам у набутті навичок відповідального батьківства. Під соціальним супроводом в області перебуває 1547 сімей, де виховується 3904 дитини.

Так, у Луцькому райцентрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді працює 29 фахівців із соціальної роботи. Проінспектовано 1634 сім’ї, охоплено соціальним супроводом 89 родин, у яких виховується 221 дитина, йдеться в повідомленні прес-служби Волинської ОДА.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині – понад 400 соціальних працівників
09 лютий, 2013, 10:18