Митрополит Михаїл закликав вірян Московського патріархату до об’єднання

Митрополит Михаїл закликав вірян Московського патріархату до об’єднання
Єпархіальний архієрей Київського Патріархату закликає волинських архієреїв, священиків і парафіян УПЦ (Московського Патріархату) підтримати процес визнання автокефалії Української Церкви.

Про це йдеться на сайті Волинської єпархії Української православної церкви Київського Патріархату.

"Враховуючи багатолітні прагнення українського народу мати єдність віри, нації, держави та у зв’язку з офіційними повідомленнями про кроки, здійснені протягом останнього часу Президентом та Верховною Радою України щодо початку процесу визнання української церковної автокефалії Константинопольською Матір’ю-Церквою та проголошення відповідного Томосу Вселенського Патріарха Варфоломія, звертаємось до Вас із таким.

Вперше за період незалежності України можемо спостерігати, що не лише на словах, але й на ділі розпочато реалізацію прагнень українського суспільства мати Єдину Помісну Православну Церкву, незалежну від закордонних духовно-політичних центрів і водночас визнану Вселенським Православ’ям.

Як відомо, Церква Христова – єдина, бо вона одне духовне тіло, має одного главу – Христа, й живиться одним Духом Божим. Вона має одне і те саме Божественне вчення, одні і ті самі таїнства. А існування окремих помісних православних Церков не порушує єдності Церкви. Бо автокефалія – лише адміністрування на певній території. Автокефальна Церква є частиною світової православної спільноти, але, разом із тим, ієрархічно не підпорядкована іншій Церкві.

Упевнений, що більшість із вас є не лише добрими пастирями, благочестивими православними християнами, але й щирими патріотами, які вболівають за долю Батьківщини України. Багато хто з вас під час російської агресії молиться саме за українських воїнів, допомагає їм і не погоджується з імперськими штампами «Русского мира».

Ви неодноразово публічно декларували бажання до єдності Церкви в Україні. Зараз настав найсприятливіший час, аби слова і наміри підтвердити конкретними діями.

Закликаю вас підтримати звернення Президента Петра Порошенка та Верховної Ради України до Вселенського Патріарха Варфоломія, долучитися до спільних зусиль, спрямованих на подолання церковного розділення, бо єдність Церкви є духовною основою будь-якої держави і дасть поштовх до консолідації всього українського суспільства", - йдеться у зверненні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якраз УПЦ і не переймається цими питаннями, а от розкольники УПЦ КП як ті грішники в пеклі смикаються і все думають до кого б то притулитись. Панове ряжені, все дуже просто, покаялись , причастились і повернулись в лоно канонічної церкви, а тоді до Вселенського аби посприяв і молився про єдину помісну. Іншого шляху немає.
Відповісти
Ви самі відкололись від церкви, отже самі через покаяння можете повернутись назад в церкву. Ви не визнані світовим православям і всі ваші таїнства недійсні що ви і підтверджуєте цим листом.
Відповісти
Я не буду ходити в церкву якою керують політики.
Відповісти
Мисько із манданістами за роботою...
Відповісти
Тролі московськоі секти організовуються і починають про канонічнісчть говорити ,а ніколи не цікавились як здобула канонічність кацапська церква ,чи вам це байдуже і готові і далі лизати руки ФСБешним попам ,які благословляють кремлівську орди на війну з Украіною .Скільки ще погані живе в Украіні .
Відповісти
"Власна церква – необхідний атрибут незалежної держави, – Петро Порошенко". Наша держава вже давно не незалежна!!!!! І поки політики будуть лізти щей до церкви то миру Бог нам не пошле!!
Відповісти
"Власна церква – необхідний атрибут незалежної держави, – Петро Порошенко". Наша держава вже давно не незалежна!!!!! І поки політики будуть лізти щей до церкви то миру Бог нам не пошле!!
Відповісти
Так то все цікаво, одна церква канонічна, інша не канонічна, одна правильніша, інша не правильна - а хто це все визначає? До вас, панове, Господь спустився і право дав? Ви звичайні смертні люди, з однаковими земними правами.
Тому всі церкви однакові, це релігія, тобто звичайний бізнес, що надає певні послуги релігійного характеру населенню.
Боротьба іде за гроші, а ось тут вже треба виходити з політичних міркувань - навіщо годувати церкву ворога?
Краще нехай своя церква заробляє, вона хоч із своїми і поділиться.
Так що давно пора перестати принижуватись і просити, потрібно свою церкву підтримувати і розвивати, українську, і нехай її москалі не визнають - а воно нам треба, їх визнання?

Відповісти
Останні новини
Митрополит Михаїл закликав вірян Московського патріархату до об’єднання
22 квітень, 2018, 11:56