«Луцьким ринкам» передали ділянку під базаром у центрі міста

«Луцьким ринкам» передали ділянку під базаром у центрі міста
Ділянку Старого ринку передали комунальному підприємству.

Земельну ділянку площею 0,59 га на вулиці Глушець, 1 у Луцьку, на яку раніше не продовжили договору оренди Волинській облспоживспілці, передали в постійне користування комунальному підприємству «Луцькі ринки».

Відповідне рішення прийняли під час сесії 25 квітня

Нагадаємо, під час прийняття рішення про відмову у продовженні договору оренди «базарники» взяли в облогу Луцькраду: перед мерією перекрили дорогу, торговці скандували «ганьба» та зайшли до сесійної зали. Згодом частина депутатів покидала сесійну залу через «замаскований» вихід.

Напередодні під час сесійного засідання депутати внесли зміни до рішення, яким відмовилися продовжувати оренду ділянки - виключили пункти щодо терміну передачі у міську комунальну власність, аби була можливість припинити речові права облспоживспілки на ділянку. Це зробили для того, щоб ділянку можна було передати для КП «Луцькі ринки»

Тож опісля депутати розглядали власне можливість передачі цієї ділянки комунальникам для обслуговування ринку «Центральний». Йдеться про частину землі, яка знаходиться ліворуч від вулиці Замкової, площею 0, 59 га.

Депутат Павло Данильчук зауважив, що не розумі терміновості надання ділянки в постійне користування. Адже, коли обспоживспілці не продовжили оренду, говорили, що хочуть ліву частину ринку переформатувати. Натомість нині фактично хочуть просто змінити грошові потоки на комунальне підприємство.

Тому він запропонував дати ділянку на 1 рік, адже якщо дати її на постійно, то не може йтися про жодне перенесення Центрального ринку.

Микола Федік зауважив, що створювали робочу групу стосовно розроблення концепції Старого міста, яка мала б розробити комплексне бачення цієї частини міста. Натомість замість того, щоб на частині міста торгували від обспоживспілки, торгуватимуть «Луцькі ринки».

«Концептуально питання не вирішується, там і далі буде ринок, тільки вже не обспоживспілки», - зауважив Федік.

Відтак, він підтримав пропозицію Данильчука, та додав, що цільове призначення землі - взагалі автостоянка, тому логічніше було б передавати землю КП «Автопарксервіс».

Тарас Шляхтич додав, що робоча група взагалі наразі збиралася тільки один раз. Виглядає, ніби хочуть просто терміново передати ділянку назовсім. Адже пропозиція передати ділянку на рік – цілком доречна.

«Щоб потім просто не виявилося, що руки просто помінялися і більше нічого», - зауважив Шляхтич.

Однак, до коментарів депутатів їх колеги не прислухалися - вони проголосували, аби надати ділянку «Луцьким ринкам» безстроково.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рачков бре...ун, казав що там буде парковка, а фактично відбувся перерозподіл "підприємців-кріпаків".
Відповісти
Тепер кошти підуть в бюджет Луцька
Відповісти
Тепер боагоустрій там зробити,права частина,та що під Облспоживспілкою зробить теж саме і проблема буде вирішена,ринок буде,робочі місця теж,плати в бюджет теж,вигляд буде європейський.
Відповісти
Останні новини
«Луцьким ринкам» передали ділянку під базаром у центрі міста
25 квітень, 2018, 12:10