«Припинити бардак»: частину землі під Старим ринком повернули місту

«Припинити бардак»: частину землі під Старим ринком повернули місту
Волинській облспоживспілці відмовили у поновленні договору оренди однієї з ділянок для обслуговування ринку «Центральний» на вул. Глушець, 1.

Відповідне рішення прийняли під час сесії міськради 30 серпня.

Йдеться про ділянку площею 0, 5994 га, розташовану ліворуч від вулиці Замкової. Відтак, дію договору на оренду ділянки, який укладений у 2009 році та поновлений у 2015, припинили через завершення терміну дії.

Перед прийняттям рішення висловитися захотіла низка депутатів. Депутат Ігор Поліщук зауважив, що однією з причин відмов є те, що спілка є лише посередником між містом та підприємцями і збирає з останніх більші кошти.

«Посередника між міською владою і підприємцями в обличчі облспоживспілки нам не потрібно», - зауважив Поліщук, охарактеризувавши ситуацію поблизу ринку словом «бардак».

Депутат Олександр Волинець зауважив, що взагалі доцільно було б створити комунальне підприємство, аби працювати напряму з підприємцями. Адже вони змушені сплачувати спілці коштів в 10 разів більше, ніж та платить міськраді.

Депутат Андрій Козюра нагадав і про туристичний об’єкт – Луцький замок поблизу, і про те, що відповідна комісія надала висновок про неможливість існування ринку у такому вигляді надалі.

Інші обранці громади підтримали виступи колег, зауваживши, що попри політичне протистояння стосовно цього питання вдається знайти консенсус. Адже усі розуміють, що ділянку необхідно впорядкувати, а з підприємцями треба працювати без спілки-посередника.

Представник підприємців Євген Галас зауважив, що на площі стоїть чимало його колег. Мовляв, не треба казати, що депутати переживають за них, адже обговорювали лише можливість облаштування парковки, «а за нас – ні слова».

«Ми для вас не існуємо», - вважає підприємець. Адже вони платять податки та теж працюють для міської казни. Тому він попросив підтримувати підприємців, а згодом пригрозив безстроковим страйком базарників.

Зрештою, депутати підтримали пропозицію не поновлювати договір оренди – за поголосували 34 обранці громади. Згідно із рішенням Волинська облспоживспілка має повернути земельну ділянку Луцькраді за актом прийому-передачі.

Створять робочу групу з представників виконавчих органів та депутатів, яка контактуватиме та консультуватиметься із підприємцями стосовно подальших дій на території.

Нагадаємо, на цій ділянці хочуть зробити парковку для туристичних автобусів за грантові кошти, та представники спілки не згодні з такою перспективою. Сьогодні зранку підприємці організували під міськрадою пікет.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ТО ВИ ДЕПУТАТИ ХОЧЕТЕ «Припинити бардак» ??? То ДАвайте зрівняємо з землею незаконо зведене БУратіно..... Кіоски Линника, будівництва Були і.т.д візьмемось за Волиньфарм з стовпами посередині???? ЩО ДЕПУТАТИ??? СЛАБО? ПОМОГТИ ВАМ?
Відповісти
І Козюра тут як тут))) Файна земелька, можна буде за безцінь частину випросити під будівництво для товариша))) Іншу частину депутато-юристо-біснесмени розтащать під встановлення власних торгових точок, місце роками "прикормлене" (ну прям як на ЛПЗ із базарчиком)... Все під ключ! Залупимо свою ціну за оренду своїх же павільйонів + відкриємо свої))) Все менше фахівців по спеціальность з,являється біля керма міської годувальні, одні юристи зі знанням сучасних тонкощів "як на-баї-ти людей", розтаскують усе! А люди? - люди для них сміття, живемо ж один раз!(((
Відповісти
Базар на ДПЗ!
Відповісти
Давно пора знести тут частину базару, центр міста, а нема де припаркуватися авто.
Відповісти
А чому питання про справедливість ви ставите тільки тоді, коли самих припекло???
Відповісти
Цих базарників давним давно треба булопернести за місто і пустити туди маршрутку. Як можна біля головного туристичного обєкта міста і області мати цей перкжиток раднських часів.
Другу частину теж треба перенести. І нехай не пікетують, зробили в центрі міста розсадник алкоголіків, циганів і бидла. Вони що думали, ця клоака завжди тут буде?
Відповісти
Вірне рішення, забрати той срач з центра міста, підтримую
Відповісти
Останні новини
«Припинити бардак»: частину землі під Старим ринком повернули місту
30 серпень, 2017, 11:25