Волинські медзаклади поповнились обладнанням на майже чотири мільйони

Волинські медзаклади поповнились обладнанням на майже чотири мільйони
В рамках програми співпраці "Здоров'я матері та дитини" між Україною та Швейцарією, волинські медичні заклади та відділення пологового профілю отримали обладнання на суму майже 4 мільйони гривень.

Про це йшлося 12 лютого під час прес-конференції про результати співпраці.

Як розповів заступник начальника управління охорони здоров'я Волинської ОДА Валерій Руцький, українсько-швейцарська програма "Здоров'я матері та дитини" діє вже 15 років. Зараз вона охоплює Волинську, Івано-Франківську, Вінницьку області та автономну республіку Крим.

У 2012 році в рамках програми цим областям закупили медичного обладнання на суму 13,4 мільйона гривень. На Волинську область припало майже 3,8 мільйона гривень. Кошти виділяє швейцарська сторона.

За ці кошти для області закупили 72 одиниці різного обладнання. Найдорожче з них - апарат ультразвукової діагностики, дихальні апарати, реанімаційний столик для новонароджених, газовий аналізатор тощо.

Як зазначив координатор проекту Григорій Наумовець, у 2013 році співпраця продовжиться. Планують створити лабораторії симуляцій із манекенами вагітних. Тут медики зможуть моделювати різні складні випадки і тренуватися для їхньої ліквідації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські медзаклади поповнились обладнанням на майже чотири мільйони
12 лютий, 2013, 12:40