Ліга чемпіонів-2012/2013: анонс матчів 1/8 фіналу

Ліга чемпіонів-2012/2013: анонс матчів 1/8 фіналу
12 лютого на футбольні стадіони Європи повертається боротьба за Лігу чемпіонів.

Вісім футбольних пар визначать найсильнішу четвірку, яка продовжить боротьбу за головний трофей, пише ТСН.

12-13 та 19-20 лютого відбудуться перші матчі в рамках 1/8 фіналу. Повторні поєдинки пройдуть 5-6 та 12-13 березня.

Додамо, що у середу, 13 лютого, свій матч проведе донецький "Шахтар" – проти дортмундської "Боруссії". Матч-відповідь в Німеччині відбудеться за тиждень, 19 лютого.

Вівторок, 12 лютого

"СЕЛТІК" Шотландія – "ЮВЕНТУС" Італія.


"Селтік" через шість років повернувся в плей-офф Ліги чемпіонів, де постарається по максимуму використати перевагу рідного поля в першій зустрічі з "Ювентусом".

Одинадцять років тому шотландці вже грали зі "Старою Синьорою" на груповому етапі і видали два приголомшливих поєдинки. Після поразки з рахунком 2:3 в Турині вони перемогли на "Селтік Парк" з результатом 4:3.

Зазначимо, що туринці пройшли груповий етап без поразок, а в єврокубках не програють у гостях з березня 2010 року, коли були биті "Фулхемом" (1:4) в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

"ВАЛЕНСІЯ" Іспанія – "ПСЖ" Франція.

"Валенсія" постарається обіграти "ПСЖ" на шляху в перший чвертьфінал з 2007 року. Крім того, у іспанців є вагомий привід для оптимізму, оскільки у восьми домашніх матчах з французькими командами вони відсвяткували вісім перемог.

Єдина зустріч суперників відбулася в рамках передсезонного товариського турніру, що проходив у Лондоні в 2007 році. Тоді "ПСЖ" розгромив "кажанів" з рахунком 3:0.

Середа, 13 лютого

"ШАХТАР" Донецьк, Україна – "БОРУССІЯ" Дортмунд, Німеччина


"Шахтар" має шанс вдруге вийти в чвертьфінал Ліги чемпіонів. Та на шляху до нього стоїть нелегкий суперник - "Боруссія" з Дортмунду.

Про небезпечність німців говорить той факт, що вони виграли групу "смерті" в конкуренції з "Реалом", "Аяксом" і "Манчестер Сіті".

Дортмундці, які в шести зустрічах з українцями не програли жодного разу, спробують вийти в 1/4 фіналу вперше з сезону 1997/98, коли вони в ранзі чинних переможців турніру поступилися у півфіналі.

Клуби зустрічалися в третьому відбірковому раунді Ліги чемпіонів сезону-2001/02. Тоді "Боруссія" за сумою двох матчів перемогла з рахунком 5:1.

"РЕАЛ" Мадрид, Іспанія – "МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД", Англія

Супербитва першого єврокубкового тижня. Ажіотаж навколо поєдинку підсилює ще й зустріч Кріштіану Роналду зі своїм колишнім клубом.

"Реал" вийшов переможцем трьох з чотирьох минулих протистоянь з "Червоними дияволами".

Мадридці взяли гору в півфіналі Кубка чемпіонов-1956/57 і чвертьфіналах сезонів-1999/2000 і 2002/03. "МЮ" був сильнішим у півфіналі Кубка чемпіонов-1967/68.

На груповій стадії поточного турніру "вершкові" вже обігравали клуб з Манчестера. Підопічні Жозе Моурінью здобули вольову перемогу над "Манчестер Сіті" (3:2), після чого в гостях розійшлися з "городянами" миром - 1:1.

Цікаво, що останнім представником англійської Прем'єр-ліги, який переміг на "Сантьяго Бернабеу", є "Ліверпуль". В груповому етапі Ліги чемпіонів-2008/09 "червоні" виграли з рахунком 1:0.

Додамо, що у минулому розіграші Ліги Європи "Юнайтед" вибув з турніру після двох поразок від "Атлетика" з Більбао.

Вівторок, 19 лютого

"ПОРТУ" Португалія - "МАЛАГА" Іспанія.


"Малага", яка не програла жодного матчу в своєму дебютному розіграші Ліги чемпіонів, зустрінеться з португальцями, з якими у андалузців пов'язані неприємні спогади.

У 12 гостьових єврокубкових зустрічах "Малага" поступилася лише одного разу - у матчі-відповіді 1/4 фіналу Кубка УЄФА португальській "Боавішті" - 0:1.

У свою чергу "Порту" не надто вдало грає з представниками Іспанії. 37 зустрічей з іспанськими клубами принесли португальцям 12 перемог, п'ять нічиїх і 20 поразок.

На європейській арені команди раніше не зустрічалися. Додамо, що досвідчені "дракони" вдесяте вийшли в плей-офф турніру.

"АРСЕНАЛ" Лондон, Англія – "БАВАРІЯ" Німеччина.

Останні два сезони "Арсенал" не проходив далі 1/8 фіналу. Натомість "Баварія" за останні чотири сезони лише раз не змогла пробитися до чвертьфіналу.

Команди зустрічалися на цій же стадії у сезоні-2004/05. У Мюнхені "Баварія" виграла з рахунком 3:1,а матч-відповідь завершився мінімальною перемогою "канонірів".

"Арсенал" - третій англійський суперник мюнхенців за два останні сезони. На груповому етапі ЛЧ-2011/12 "Баварія" вдома виграла у "Манчестер Сіті" (2:0), але в гостях поступилася з тим же рахунком.

Щоправда, до моменту зустрічі в Манчестері мюнхенці вже забезпечили собі місце в плей-офф. А у фіналі "Баварія" на "Арена Мюнхен" по пенальті програла "Челсі".

Середа, 20 лютого

"ГАЛАТАСАРАЙ" Туреччина – "ШАЛЬКЕ" Німеччина


"Галатасарай" може вийти у чвертьфінал найпрестижнішого єврокубка вперше з 2001 року. До цієї стадії стамбульці добиралися чотири рази, але їм потрібно поліпшити статистику матчів з клубами з Німеччини.

Бо у 12 попередніх домашніх зустрічах з представниками Бундесліги "леви" здобули лише дві перемоги при семи нічиїх і двох поразках, при цьому, не вигравши жодного з останніх п'яти матчів.

"Шальке" ж у дев'яти останніх гостьових матчах на європейській арені зазнав лише однієї поразки.

Гельзенкірхенці двічі добиралися до чвертьфіналу Ліги чемпіонів в останні роки: у сезонах 2007/08 і 2010/11. В останньому випадку німецький клуб вийшов у півфінал. А до цього опинявся в числі восьми найсильніших команд континенту - в далекій кампанії 1958/59.

Додамо, що раніше команди ніколи не зустрічалися між собою.

"МІЛАН" Італія – "БАРСЕЛОНА" Іспанія

"Мілан" двічі зустрічався з "Барселоною" на стадії плей-офф Ліги чемпіонів і обидва рази поступився: в 1/4 фіналу минулого розіграшу і в півфіналі-2005/06.

Суперники провели 15 матчів: каталонці здобули шість перемог при п'яти нічиїх і чотирьох поразках.

"Барселона" не знає поразок у семи останніх матчах з "Міланом". "Россонері" в останній раз обігравали каталонців на груповому етапі ЛЧ-2004/05.

Цікаво, що "синьо-гранатові" з 11 останніх гостьових зустрічей Ліги чемпіонів виграли вісім. В Італії ж статистика "Барси" така: шість перемог, сім нічиїх та п'ять поразок.

А "Мілан" у шести останніх домашніх матчах з представниками Іспанії не здобув жодної перемоги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ліга чемпіонів-2012/2013: анонс матчів 1/8 фіналу
12 лютий, 2013, 13:05