Українець не захотів стати Папою

Українець не захотів стати Папою
Колишній чільник УГКЦ, кардинал Любомир Гузар відмовився від можливості стати Папою Римським.

Він каже, що кардинал, якому виповнилося 80 років, не може стати Папою, пише телеканал 24.

«Папа йде з престолу 28-го лютого. За два дні до цього мені виповниться 80 років. Тож, на щастя, я вже не буду брати участь у виборах Папи. Згідно з правилами, кардинал, якому виповнилося 80 років, не зобов'язаний брати участь у виборах Папи, хоча може бути обраний», – розповів Любомир Гузар.

До слова, нині в Італії букмекери приймають ставки на те, хто ж стане наступним Папою Римським після Бенедикта XVI.

Традиційно високі шанси мають італійці. Це, зокрема, міланський архієпископ Анджело Скола, а також міністр культури Ватикану - кардинал Джанфранко Равазі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вот и всплыла ложь поповья и нациков, они твердят, что УГКЦ - це православна церка!
В правилах избрания ПАПЫ гласит всё однозначно ( на должность ПАПЫ может избираться любой добропорядочный КАТОЛИК!!!). Так как Гузар может туда избираться???
Вот и вскрылась элементарная брехня эти лжепатриотов они КАТОЛИКИ. Только для обмана холопов сделали для них православный обряд службы, точнее имитация её!
Вот на такой лжи и зиждется всё это гнилое государство...
Відповісти
Якщо "комуніст" добре розуміє українську, то писатиму українською. Вам "комуністам" аби лишень пропхати свою "корумповану московську церкву" на терени України і захопити все і вся. Треба Вам найперше, шановний Товаріщь, вичитати про ГКЦ і зокрема про УГКЦ, а тоді вже писати коментарі. Жодна церква світу, яка підпорядкова Святому престолу у Ватикані не проповідує політику під час служіння, ставиться з повагою до прихожан і любить своїх дітей так, як любив грішних на землі Ісус. От вам і справжність церкви. А що дають церкви УПЦ КП і УПЦ МП? Це посуті копії, в яких керуються не Божим словом, а бажанням до наживи, в них немає нічого святого, людина для них раб (навіть не раб Божий) - бо немає жодних можливостей на служінні віддатись службі Божій, бо повинна служити попам.
Відповісти
от якби була воля святійшого Любомира Гузара...
Відповісти
Для чого дискутувати з канановічем? напевне воно одне не знає , що патріарх Тихон був розстріляний більшовиками за вказівкою лєніна у 1928 році . І до 1942 року уся рассєя була без патріарха , під мудрим руководством атеїста сталіна(до речі , колишнього несостоявшегося священника, а потім большевіка-тєроріста). І лише під страхом смерті від нацистів (образно кажучи) сталін і його кодла вирішили звернутись до релігії , щоб духовно підкріпити народ для протистояння нацистам . Тоді й поставили вони свого патріарха-кагебвста . З тих пір вже є традицією , що кожен московський піп --- ахвіцер-агент кагебіст . наприклад , благочинний камінь-каширського району стефан --- капітан кгб9нині фсб) на псевдо "дрозд".
Відповісти
Що ви тут мелете........УГКЦ аж ніяк ніколи не була православною, це обман людей під православним прикриттям. УГКЦ одна з найбільших ненависників була українського народу. Згадайте чого козаки повстали? Що стосується папи, то це взагалі дурастика...Як Гузар так і Бенедик мене особисто поражають, як можна відректися престолу, якщо церква тебе вибрала до кінця днів нести цей послуг. Це відрікання від хреста, який тобі випав. Кому католицька віра мила і він себе вірний вважає папі, розкажіть цьому інтернет виданню статус папи..Папи не скриваючи цього вмішується в політику, але наші націоналісти шукають проблему там де її не має, а перед носом не бачать.
Відповісти
Ленин умер в 24-м, он встал из мовзолея приказал убить попа и лёг опять!
Відповісти