Медичні турботи волинян: побори та недбалість лікарів

Медичні турботи волинян: побори та недбалість лікарів
Мешканці Волинської області найбільше незадоволені поборами в закладах охорони здоров'я - їх цікавить правомірність такого фінансування медицини.

Як виявилося, для людей – це проблема, що не дозволяє їм повноцінно пройти курс лікування в лікарні чи поліклініці, повідомили у прес-службі Асоціації захисту прав молоді Волині.

Так, в Громадську приймальню, яку відкрила організація, звернувся лучанин, який розповів, що у онкодиспансері він нещодавно проходив курс хіміотерапії, повністю його оплативши. Зараз чоловікові призначили повторний курс хіміотерапії.

Та він не може почати лікування, оскільки, для початку, його змушують сплатити благодійний внесок, який становить 200 гривень. Без оплати суми хворого ніхто не хоче лікувати.

«Я не маю можливості просто так «дарувати» 200 гривень. І що мені тепер – помирати?», - бідкається хворий.

Зафіксовано ряд скарг на лікарську недбалість. Так, житель села Федорівка Володимир-Волинського району повідомив, що його одинадцятирічній дочці під час прийому лікар-стоматолог Володимир-Волинської районної стоматологічної поліклініки замість молочного видалив постійний зуб.

Лікар, маючи 15-річний стаж роботи, свою помилку категорично не визнає. Цікавим є факт, що амбулаторна картка хворого, в поліклініці випадково зникла – працівники відразу завели нову картку. Юристи організації надіслали скарги на медика у контролюючі та правоохоронні органи.

Турбує скаржників і відсутність належних умов у санітарних кімнатах лікарняних установ: «У вбиральні немає навіть куди речі повісити. Куди їх, на брудну підлогу класти? Не кажу вже про вішака – хоч би цвяха вбили», - нарікала луцька пенсіонерка, яка телефонувала на гарячу лінію.

Довідка

Громадська приймальня (м.Луцьк, вул. Коперника, 8а) та телефонна «гаряча» лінія (0332) 28-46-83 створені Асоціацією захисту прав молоді Волині рамках проекту «Активізація громадськості Волинської області у сфері прав на належну медичну допомогу» за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що ж ви видумуєте? В нас (в медицині) все чудово, новітні технології, все БЕЗКОШТОВНО!!! Ось: http://www.volynpost.com/news/11156-v-oblasnij-likarni-kazhut-scho-u-nyh--naukovo-tehnichna-revolyuciia-foto
Відповісти
Щодо лікарської недбалості, то тут можна говорити досить багато. У березні 2012 року моя дитина попала у дитячу обласну лікарню. Їй поставили дость рідкісний діагноз. І звичайно лікували за цим діагнозом. У Лютому 2013 року ми звернулись у обласну дорослу лікарню на консультацію та обстеження. Вияснилось, що попередній діагноз був неправильним. Так постає питання про точність діагнозу та правильне лікування. Виходить, що і лікування було призначене неправильно. А дитині ще жити і жити і невідомо для чого її організм травили.
Відповісти
Я, у січні 2012 року вирішила обстежитись та пройти курс лікування у другій міській поліклініці. Обстеженна та лікування проводилось на денному стаціонарі другої міської поліклініки. В процесі лікування мене довели до стану коми. Тиск впав з 170/120 до 104/94 і це було 5 січня 2012 р. А попереду Різдвяні свята. Мусила залучати спеціалістів-медиків на приватній основі тому що треба було спасатися. Зясувалося, що лікування призначене до резульатів обстеження (так на обум). Пройшов рік а це не дає мені спокою, тому що вищевказане лікування погіршило загальний стан здоровя.
Відповісти
Шановні лучани, якщо ви потребуєте допомоги стосовно захисту ваших прав на належну медичну допомогу звертайтесь за номером "гарячої" лінії (0332) 28-46-83
Відповісти
Або ж приходьте за адресою: м.Луцьк, вул. Коперника, 8а
Відповісти
Зрозуміла, на днях зайду точно
Відповісти
Ви молодці що робите такі хороші справи
Відповісти
«У вбиральні немає навіть куди речі повісити. Куди їх, на брудну підлогу класти? Не кажу вже про вішака – хоч би цвяха вбили» - СПАСИБО, ПОРЖАЛ)))
Відповісти
Було б і правда дуже смішно, але навпаки , чрмусь плакати хочеться від нашої безгосподарності. В таку вбиральню заходити страшно , але що маємо те маємо.
Відповісти
В мене таке враження, що не медицина в нас, а збіговисько здирників! ГАНЬБА!!!
Відповісти
Мене теж в Ліпінах погано лікують!!!!!Тілько гроші здирають,а дієвих ліків не дають!!!До інтернету рідко пускають,світло вирубають,щоб я компа не вмикала!!!Вимагаю безкоштовного психіатричного лікування для Лучанок!!!!
Відповісти
сматолог зробив погано зуби
Відмовляється повертати кошти,як його наказати
Відповісти
Останні новини
Медичні турботи волинян: побори та недбалість лікарів
15 лютий, 2013, 10:23