Директор Рожищенського коледжу відповів депутату облради

Директор Рожищенського коледжу відповів депутату облради
Рожищенський коледж Львівського національного університету національної медицини та біотехнологій імені Степана Гжицького дійсно реорганізують.

Працівників коледжу переведуть до «новоствореного відокремленого структурного підрозділу ЛНАУ», а студентів обіцяють влаштувати в Львові, повідомив обласній раді директор навчального закладу Віктор Свистак.

Цю інформацію посадовець надіслав до ради, бо стурбований запитом депутата Олександра Пирожика. Нагадаємо, він висловив занепокоєння щодо долі рожищенського коледжу. Мовляв, його реорганізують.

Публікуємо текст листа без змін:

«Звернутися до Вас змусила інформація, розміщена на сайті «ВолиньPost» про запит депутата Волинської обласної ради Олександра Пирожка (ВО «Свобода») від 15.02.2013 року щодо реорганізації Рожищенського коледжу Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького (ЛНУВМ та БТ імені С.З. Гжицького).

В цілому окремі факти, наведені в запиті, мають місце, але, разом з тим, окремі з них хочемо спростувати або подати більш достовірно, оскільки до адміністрації навчального закладу, з моменту появи запиту на сайті, стали масово звертатися щодо роз'яснення ситуації батьки студентів, які навчаються к коледжі, майбутні абітурієнти, громадськість району, області, роботодавці, випускники, яким не байдужа доля авторитетного вищого аграрного навчального закладу Волині.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністерства У країни від 16.01.201 Зр. № 10-р «Про реорганізацію ЛНУВМ та БТ імені С.З. Гжицького»

В пункті 2 розпорядження йдеться, що студенти ЛНУВМ та БТ імені С.З. Гжицького, (а отже і студенти Рожищенського коледжу), який був підрозділом університету ветеринарної медицини продовжують навчання у ЛНАУ.

Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про реорганізацію ЛНУВМ та БТ імені С.З. Гжицького» відЗ 1.01.2013р. №51 в п. 5.3 передбачено «здійснити вивільнення працівників шляхом переведення до новоствореного відокремленого структурного підрозділу ЛНАУ», що відноситься і до працівників нашого коледжу.

Так, дійсно, наказом ректора ЛНУВМ та БТ імені С.З. Гжицького зобов'язано директора Рожищенського коледжу Свистака В.М. попередити працівників про наступне вивільнення в зв'язку з реорганізацією університету та повідомити державну службу зайнятості про вивільнення працівників та провести інвентаризацію, але станом на 15.02.2013р. відповідного наказу і попередження про вивільнення працівників не видано, тому що тривають консультації щодо правового характеру прийняття цих рішень.

Інформація, яка поширена на відповідному сайті викликає занепокоєння педагогічного колективу насамперед тим, що це відбувається фактично напередодні вступної компанії, визначенням 11-х класів з предметами на ЗНО, що може призвести до недобору вступників на навчання у 2013 році і відповідно підготовки кадрів у галузі тваринництва. Хоча Департаментом АПР Волинської ОДА погоджено і подано на затвердження Міністерству аграрної політики та продовольства України обсяги прийому студентів на рівні попередніх років.

Враховуючи вищенаведене, просимо Вас, Володимире Івановичу (голова Волиньради Володимир Войтович, - ред.), розглянути наше звернення у відповідних комісіях обласної ради та інформувати депутатів та громадськість».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
До чого тут якесь занепокоєння? Про що ви пишете?
Предмету для хвилювання взагалі немає. Просто варто точно читати документи.
1. Справді Рожищенський коледж як структурний підрозділ ЛНУВМіБТ ліквідовується, оскільки ліквідовується сам ЛНУВМіБТ. Але тепер Рожищенський коледж буде структурним підрозділом Львівського національного аграрного університету! До речі на Волині вже є один такий підрозділ Горохівський коледж ЛНАУ. Відмітимо, що там нікого не було звільнено, хоча у свій час також Горохівський сільськогосподарський технікум було ліквідовано у зв"язку з реорганізацією і приєднанням до ЛНАУ,
2. Щодо студентів. Читайте уважно другий пункт Розпорядження КабМінУ. Там пише, що "студентів ЛНУВМіБТ надалі вважати студентами ЛНАУ", тобто мови про переведення когось кудись, а тим більше студентів Рожищенського коледжу взагалі не йдеться!
3. Львівський національний аграрний університет має у своїй структурі 8 коледжів по усій західній Україні, таким чином Рожищенський коледж стане 9. Таким чином він ввіллється до 20 тисячного колективу ЛНАУ! Думаю від того виграє не тільки коледж, а й місто Рожище, тільки директору варто не задарма хвилюватись, а думати як з того скористатись!
Відповісти
Свистак зуміє з того скорстатися.хвилюватися нема чого власні діти в шоколаді а тепер будуть щей фундуком притрушенні. Свистак з своїм "педагогічним кодлом" і дальше будуть дерти грошіі,здавати і продавати кімнати в гуртожитках,красти все що можна і не можна. і ціну за вступ "залупить" як за рідну маму.
Відповісти