Син голови Волинської облради будує собі дорогу до хати?

Син голови Волинської облради будує собі дорогу до хати?
Жителі міста Рожище стурбовані розподілом бюджетних коштів на ремонт доріг населеного пункту: стратегічні вулиці залишаються без ремонту, а деякі розбудовують за 383 тисячі гривень.

Про це 21 лютого у депутатському запиті повідомив депутат обласної ради Олександр Пирожик.

Запит адресований голові Волинської облдержадміністрації Борису Клімчуку та прокурору області Андрію Параці.

Депутат повідомив, що до нього звернулися жителі Рожища, які незадоволені пріоритетами розподілу бюджетних коштів на ремонт доріг міста і просять надати мотивацію саме такого розподілу видатків.

«Як приклад, заявники наводять розпорядження голови Волинської облдержадміністрації від 22 листопада року «Про затвердження змін і доповнень, що вносять до переліку об’єктів будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах області на 2012 рік», яким передбачено 383,01537 тисячі гривень на капітальний ремонт вулиці Курбаса в місті Рожище Волинської області», - йдеться у запиті.

Зі слів депутата, представники громади вважають, що ця дорога не є пріоритетною для Рожища. А вказані кошти доцільніше було би використати на ремонт доріг, які мають стратегічне значення для міста та вулиць, на яких проживає основна частина районного центру. А також для вулиць, які десятиліттями не мають твердого покриття.

Наприклад, вони пропонують зробити ремонт вулиць Ювілейна, Квітнева чи Шевченка. Останню, як вважають представники громади, можна було би зробити об’їзною та розвантажити центр міста від автотранспорту, тим самим полегшити життя громадянам міста.

«Натомість, як вважають рожищенці, влада, схоже, полегшує життя в першу чергу собі вони запитують: чи не тому ці кошти саме на ремонт вулиці Курбаса, що там нині будує будинок перший заступник голови Рожищенської районної державної адміністрації Тарас Войтович?», - йдеться у запиті.

До слова, Тарас Войтович є сином голови облради Володимира Войтовича. Додамо, що запит депутата Пирожика більшість не підтримала.

«За» голосували лише 20 депутатів, утрималося четверо, а не голосувало узагалі 39.

Володимир Войтович відповів депутату, що у Рожище на вулиці Леся Курбаса не було взагалі дороги, тому її і зробили. Там просто поклали щебеневе покриття, додав посадовець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: дорога
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай той Войтович піднме свою пяту точку з крісла і гляне на дорогу що веде з рожищ в сторону топільного, які там дороги, копають пісок, возять величезними авто руйнуючи дорожнє полотно, настільки його зруйнували що там дорога не підлягає ремонту а потрібно все по наново робити. то того не бачать, а синку дорожку зробив, те у нього на совісті залишется розподіл коштів, але народ не сліпий і очі має і бічить хто з якого тіста зроблений і що робить державний службовець для народу. ганьба таким головам облради, з ними жо європи не дійдеш а тільки в опу.
Відповісти
що тут дивного?
корупція звичайна.
Відповісти
Не бачу сенсу взагалі прокладати асфальт лише на вулиці де живе син голови чи голова. Поясню чому - по своїй вулиці син чи голова проїзджають лише хвилину-дві, далі проміжок шляху авто проходить по інших "не своїх" незаасфальтованих вулицях.
Звідси випливає логічний висновок - живеш в Рожищах, будь добрий заасфальтуй усі дороги містечка, а не тільки свою вулицю. Не можеш? Щастя, здоров я, всього найкращого. Оберемо людину, яка зможе.
Відповісти