У громадську раду при губернаторі не взяли «інакодумців», - депутат

У громадську раду при губернаторі не взяли «інакодумців», - депутат
На Волині можуть створити альтернативну громадську раду для обласної адміністрації, оскільки до її числа не увійшло чимало громадських активістів.

Про це йшлося 21 лютого у запиті депутата облради Ігоря Гузя.

Депутат повідомив, що 14 лютого 2013 року відбулися збори до Громадської ради при голові облдержадміністрації.

«З моєї точки зору через певні маніпуляції, чисельність громадської ради вирішили скоротити з 35 до 25 учасників і шляхом маніпуляції, невідомих голосувань, обрали людей, які вигідні безпосередньо пану Клімчуку, Партії регіонів і всій цій братії», - зазначив Гузь.

Він повідомив, що до ради не потрапили керівники Асоціації фермерів Волині, Асоціації молодих реформаторів, громадських організацій Пласт та Національний альянс, Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу.

Депутат припускає, що членів цих утворень виключили через те, що вони мали альтернативну думку. Гузь каже, що у випадку, якщо чисельність ради не відновлять, то громадські об’єднання створюватимуть альтернативну громадську раду.

Зрештою, запит Гузя не підтримали.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Головне, що Центр політичного аналізу та виборчого консалтингу не увійшов, яка біда.
Нехай попрацюють подивимось, що напрацюють, оцінимо.
Найцікавіше, що за зменшення складу ГР ніхто не проголосував проти, всі підтримали, а тепер галасують.
Відповісти
Громадська рада як громадська організація повинна виконувати функції, які нормативно прописуються організаціям громадянського суспільства. Це вже говорить про те, що вона не повинна бути політизованою. Клімчук, ігноруючи громадську думку, - одним помахом перста лівої руки зробив цю раду «при собі» і трансформував її в аналог підрозділу державного апарату з функціями держави. Мені хотілось би нагадати дефініцію, особливо важливу в українському контексті: громадянське суспільство – розвинута система формальних інститутів, які обмежують експансію влади щодо її домінування над суспільством. Якщо це визначення прийняти за основу, то питання, чи в області є паростки громадянського суспільства, знімається з повістки дня. Тобто, ця «трансформована» у владу громадська організація «при Клімчуку» буде грати таку ж роль для створення в області громадянського суспільства, яку б вона грала, будучи «при міській вбиральні». Або ще й, як не сумно, меншу.
Відповісти
Останні новини
У громадську раду при губернаторі не взяли «інакодумців», - депутат
21 лютий, 2013, 12:24