Волиньрада грошей на Бандеру не дала. Гроші пішли на лавки

Волиньрада грошей на Бандеру не дала. Гроші пішли на лавки
Депутати Волинської обласної ради не підтримали рішення про виділення 250 тисяч гривень для будівництва пам’ятника Степанові Бандері у Луцьку, зате виділили гроші на облагородження.

Рішення про виділення коштів розглядала сесія обласної ради 21 лютого.

Після активного обговорення голова облдержадміністрації Борис Клімчук повідомив, що підпише хіба що розпорядження про виділення 250 тисяч гривень з коштів спецфонду для облагородження території навколо майбутнього пам’ятника, біля Палацу урочистих подій.

Як пояснив ініціатор проекту рішення Сергій Слабенко, Луцьк залишається чи не останнім містом на західній Україні, де немає пам’ятника Бандері. Він зазначив, що 360 тисяч гривень вже освоїли. З міського бюджету Луцька виділили 140 тисяч гривень. З обласного бюджету загального фонду хочуть просять 250 тисяч гривень.

Спочатку питання обговорювали під час розгляду проекту рішення про затвердження вільних залишків. Однак цю пропозицію депутати не підтримали.

Зрештою, перейшли до розгляду власне проекту рішення Сергія Слабенка, витративши на це дві години.

Так, обранець громади Раїса Кучмук зазначила, що «організаторам ідеї встановлення пам’ятника залишилося зовсім не багато зусиль, аби гроші отримали всенародним зібранням».

Депутат Віктор Коротун зазначив, що місце біля Палацу урочистих подій - для пам’ятника «не логічне, не дотепне і не розумне».

«Мене це бісить, я це не можу зрозуміти. Сам би Бандера перевернувся би в могилі. У нас школи без туалету», - висловив свою думку депутат Валентин Кошельник («Фронт Змін»).

Депутат та перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук вніс пропозицію, аби гроші виділили не на пам’ятник, а на благоустрій навколишньої території. Кошти ж на пам’ятник – дадуть ті люди, які шанують цю постать.

«У Луцьку повинен бути пам’ятник, але це постать – не та, яку 100% підтримує населення. Він мав би бути там, де починається вулиця Степана Бандери», - зазначив Кравчук.

Натомість депутат Олександр Бик (ВО «Свобода») зазначив, що встановлення пам’ятника «чи не основне серед гуманітарних питань на тлі того, що робить міністр Табачник, викидаючи з історії Бандеру та Шухевича».

«Свободівець» Олександр Пирожик дивувався з того, що є гроші для доріг високопосадовцям, але «немає на пам’ятник, який буде стояти роками».

«Фронтовик» Ігор Гузь зауважив, що більше 70% лучан на виборах до парламенту підтримали партії «Батьківщина», «Свобода» і УДАР, які підтримують ідею створення пам’ятника.

«Тому переважна більшість лучан пам’ятник підтримує. Є деталі, де його будувати. Згідний. Але рішення Луцька міська рада прийняла», - зазначив Гузь і погодився, що на пам’ятник можна зібрати гроші з народу, а 250 тисяч гривень виділити на облагородження території.

«Сумно чути нашу розмову. Бо за 20 років ми повернулися до питання, яке мали би вирішити у перші п’ять років. Вони жертовно йшли на вирішення тих питань, аби ми тут сиділи, аби не було загарбницьких військ», - зауважив депутат Борис Загрева.

«Ми за 250 тисяч ведемо 2 години розмову. Я не розумію тих, хто пропонує внести гроші. Підіть внесіть, а не перед камерами розказуйте. У вас 20 років була можливість внести», - додав він.

Зрештою, проект рішення Сергія Слабенка про виділення 250 тисяч гривень підтримав тільки 31 депутат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
так лавки, а в центрі міста не має урн для сміття, а інколи таке враження що посадовці взагалі не бачать в якій обстановці живуть лучани....
Відповісти
Та скільки можна обмусолювати це питання?! Не місце даному памятнику перед палацом урочистих подій!
Відповісти
Підтримую! Пам'ятники двозначним особистостям мають встановлюватися виключно за кошт тих, хто підтримує... Ну і з місцем, звичайно, перебор!
Відповісти
Памятнику бути але не біля ЗаГсУ, Бандера герой це однозначно і памятник йому ставте тільки не біля ЗАГСУ наголошую.
Відповісти
Пройдіть з шапкою по "царських селах" і візьміть з них гроші. Бо хто за роки "незадежної" збудував собі двох-, чи трьохповерховий палац з украденого у вдів і сиріт і не дасть якусь тисячу на пам’ятник борцю-подвижнику, то не виключено, що невдовзі буде тікати звідси в чому мати народила. А ще краще, не просіть у них, щоб не бути пізніше зобов’язаним і поставте скромний бюст. Бандера від того меншим не стане.
Відповісти

Ви так з легкістю говорите...
А Бандера боровся за Україну що такі як ви зараз могли відчувати себе українцями, а ви погань про себе тільки думаєте...
Відповісти
Дійсно... так і є.
Як альтернативу, пропоную ввести щось на кшталт кікстертера, де кожен зможе кинути по копійці-дві на пам*ятник.
Шанси на успішність такого близько 90%, оргі, подумайте над цим.
Відповісти
За Бандеру, за Памятник, тільки на вулиці Степана Бандери, а не біля ЗАГСУ...
Відповісти
Таке враження, що ти місце біля ЗАГСУ собі "застовбив".
А Бандері там шороше місце. Широке, світле як і душа його.
Нема чого в провулки впихати героя.
А кидати по копійці циганам будете.
Відповісти
Біля нашого РАЦСу відпочивають і в РАЦСі єднають долі не тільки націоналісти, але й люди інших політичних поглядів та особи аполітичні, також громадяни інших держав, яким Бандера по барабану. Також там оформлюють шлюб віруючі, які через релігійні переконання не займаються політикою, не думають про політику, яким противне братовбивство, тероризм і зброя. А вони також є платниками податків! І не можна їхні кошти витрачати на противну їм справу, а поважати їх вибір цивілізоване суспільство зобов"язане.
Відповісти
НУ от , вже й канановічі повилазили , гавкати почали. Певно , вже із запою вийшли! Бандера -- герой однозначно і без визнання усякими дебілами-лєнінцями
Відповісти
Ті пам"ятники Бандері нав"язують мешканцям міст точно в такий же спосіб, як 45 років тому пам"ятники Леніну, а ще раніше - Сталіну та Дзержинському. Може, досить ідолопоклонства? Що там у Біблії сказано щодо поклоніння істуканам? Такі самі дебіли, як і ленінці, прикро...
Відповісти
Бандера ЛОХ!!!!!!! Зачем лоху памятник?
Відповісти
Останні новини
Волиньрада грошей на Бандеру не дала. Гроші пішли на лавки
21 лютий, 2013, 14:07