На Волині будівельне підприємство «відмило» майже 4 мільйони

 На Волині будівельне підприємство «відмило» майже 4 мільйони
Майже 4 мільйони гривень ПДВ та податку на прибуток недоотримав бюджет через махінації директора і бухгалтера однієї із будівельних фірм Волині.

Директор та бухгалтер волинського будівельного товариства протягом двох років систематично вносили до податкової звітності завідомо неправдиву інформацію. Як наслідок, бюджет недоотримав 1,8 мільйона гривень ПДВ та 1,9 мільйона гривень податку на прибуток, ‒ повідомляють у прес-службі ДПС у Волинській області.

Порушники пояснювали свої дії тим, що повертали фізичним особам кошти, які вносились відповідно до раніше укладеного договору про дольову участь у зведенні житла. У поданій до податкової інспекції «відкоригованій звітності» значилися навіть прізвища конкретних осіб, яким нібито поверталися гроші.

Житловий будинок в одному із приміський сіл Луцька товариством справді будується, але кошти учасникам бізнес-проекту ніхто не повертав. Цей факт підтвердили під час оперативно-розшукових заходів громадяни, чиї прізвища фігурували в розрахунках фірми.

Перевірка засвідчила, що порушення податкового законодавства мають місце, а ревізори донарахували 3,7 мільйона гривень платежів.

За фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах відкрито кримінальне провадження.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Назвіть прізвища директора і бухгалтера!
Відповісти
Останні новини
На Волині будівельне підприємство «відмило» майже 4 мільйони
27 лютий, 2013, 10:12