Найстарішою жінкою Землі визнали японку. ФОТО

Найстарішою жінкою Землі визнали японку. ФОТО
Мешканка японського міста Осака, якій в березні виповниться 115 років, визнана найстарішою на Землі.

Вона зазначила, що всім охочим дожити до такого похилого віку необхідно «стежити за своїм здоровʼям», ‒ пишуть РИА «Новости».

Мешканку Японії Місао Окава (на фото), якій в березні виповниться 115 років, офіційно занесли в книгу рекордів Гіннеса як найстарішу жінку на Землі.

Жінка розповіла, що «дуже щаслива» носити цей титул і отримати сертифікат компанії Guinness World Records, що підтверджує її статус.

Місао Окава народилася 5 березня 1898 року в місті Осака в родині майстра з виготовлення кімоно. Точний вік жінки, за даними організації Gerontology Research Group, - 114 років і 359 днів. У Місао було троє дітей, двоє з яких досі живі і вже відзначили 90-річний ювілей. У мешканки країни висхідного сонця також є чотири онуки і шість правнуків.

Найстарішою жінкою світу Окава була визнана Gerontology Research Group, після того як у віці 115 років померла попередня рекордсменка, також мешканка Японії, ‒ Кото Окубо.

Найстарішим мешканцем Землі є 115-річний японець Дзіроуемон Кімура з міста Кьотанго в префектурі Кіото. Найстарішою із людей, які будь-коли жили на Землі, офіційно визнана француженка Жанна Луїза Кальман, яка померла в 1997 році у віці 122 років. Найбільша кількість людей, чий вік перевищує сто років, зареєстрована в Японії (близько 51 тисячі) і США (близько 53 тисяч).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.