Нардеп запропонував луцьким депутатам рішення проти «кнопкодавства» *

Нардеп запропонував луцьким депутатам рішення проти «кнопкодавства» *
Особисте голосування є обов’язком кожного депутата, обумовленим законодавством та представницьким характером його повноважень, - заявив під час виступу у Луцькій міській раді народний депутат України, голова Волинської обласної організації партії «УДАР» Юрій Савчук (на фото).

Юрій Савчук передав міському голові Миколі Романюку підготовлений «УДАРом» проект рішення ради про внесення змін до регламенту для унеможливлення неособистого голосування.

Нагадаємо, такі проекти рішень «УДАР» надіслав в усі місцеві ради Волині.

Виступаючи перед обранцями луцької громади під час сесії Луцькради у середу, 27 лютого, Юрій Савчук, зокрема, заявив:

«Враховуючи ситуацію, що склалася навколо особистого голосування народними депутатам України та депутатами місцевих рад всіх рівнів звертаємо увагу, що голосування є обов’язком кожного депутата відповідної місцевої ради, обумовленим законодавством та представницьким характером його повноважень. Невиконання цього обов’язку є грубим порушенням Конституції та законів України.

У частині другій статті 16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» зазначається, що кожен депутат особисто повинен брати участь у роботі ради, постійних комісій та інших її органів, до складу яких він входить та всебічно сприяти виконанню їх рішень.

Кожен депутат ради у раді та її органах, до складу яких він входить, має лише один голос. А депутат місцевої ради, який не входить до складу відповідного органу ради, може брати участь у його роботі з правом дорадчого голосу.

Те, що ми наразі можемо спостерігати у Верховній Раді тільки зайвий раз доводить, що боротися, із ситуацією, котра склалась в Україні можливо і в цьому справді є сенс!

Першу перемогу у боротьбі із «кнопкодавством» уже зроблено. Звичайно, перемога ця далась зовсім нелегко. Більше двох тижнів парламент був заблокований. "УДАР" просто не бачив іншого виходу для того, щоб досягти важливої вимоги – виконання Конституції і законної роботи Верховної Ради.

Переговори тривали багато днів . І врешті було знайдено варіант запровадження системи контролю за особистим голосуванням кожного депутата і санкції за неперсональне голосування. Такі норми внесені до регламенту Верховної Ради вперше.

«УДАР» не збирається зупинятись на досягнутому! Ми серйозно налаштовані зламати систему, за якою уже багато років поспіль діє наша влада.

Тому, партія «УДАР Віталія Кличка» подає до всіх рівнів місцевих рад проект рішення про внесення змін до регламенту ради адаптований відповідно до чинної редакції регламентів на місцях.

Ми прийшли, аби навести лад у цій країні. Тому, не в наших інтересах сидіти, склавши руки. Ми переходимо до рішучих дій!

Бій за Україну розпочато! Більше того, «УДАР» уже виграв перший раунд цієї боротьби і зупинятися на досягнутому не збирається!»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нардеп запропонував луцьким депутатам рішення проти «кнопкодавства» *
27 лютий, 2013, 13:01