Громада отримала шанс почути правду, – депутат про громадські слухання

Громада отримала шанс почути правду,  – депутат про громадські слухання
Частина депутатів Луцької міської ради приймає рішення про медичне реформування в Луцьку, не розібравшись у суті питання, вважає депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов.

Нагадаємо, саме Осіпов підняв на минулій сесії питання про потребу відкласти реформування поліклінік Луцька і створення Центру надання медико-санітарної первинної допомоги.

Нагадаємо, що депутати проекту рішення, запропонованого Осіповим, не прийняли, однак вирішили провести громадські слухання з цього питання.

«Є явний результат: громада отримала шанс 12 березня прийти на громадські слухання і почути правду, висловити свою думку. Це найголовніший здобуток. Звичайно, я прагнув, аби рішення відмінили узагалі і припинили ліквідацію поліклінік, адже, як відомо, до 12 березня третьої поліклініки може вже й не буде», - каже Андрій Осіпов.

Він називає суперечливими пояснення начальника управління охорони здоров’я Федора Кошеля та першого заступника міського голови Святослава Кравчук про те, що зміни в медичній сфері підуть на користь медицині міста. На думку Осіпова, плануючи зміни, їх не продумали, як слід.

«Начальник управління охорони здоров’я сказав, що у Луцьку залишиться одна доросла і одна дитяча поліклініка. Це означає, що будуть закриті перша та друга поліклініки – залишиться перша, можливо. Він каже, що «ми реформуємо первинний рівень». У той же час перший заступник каже, що ніякої реформи нема, а це ми змінили назву установу», - пояснює Осіпов.

«Дуже цинічно виглядає, коли Кравчук обіцяє, що це дуже корисна реформа, інакше він звільниться з посади. Якої посади? Якщо реформа буде не корисна – вас звідти люди копнями виженуть. Нічого собі відповідальність!», - каже Осіпов.

Депутат називає такі зміни «брутальним перетасуванням закладів медичної допомоги» та нарікає, його колеги у сесійному залі не вникають у суть питання.

«Депутати говорять: потрібно рухатися, потрібен поступ. А ви розібралися у тому? У регулюванні, в програмі. Це говорить по бездушність, безініціативність, нецікавість і бажання їх бути посіпаками діючої влади», - вважає депутат.

Андрій Осіпов підкреслює, що будь-яка реформа повинна підкреслюватися фінансово, як це діє у тих областях, що попали у список пілотних для реформування. Депутат говорить, що система дільничних лікарів, що залишилася від радянських часів – визнана однією з найефективніших. Інше питання – недофінансування галузі на третину.

Нагадаємо, що громадські обговорення відбудуться 12 березня, о 17:00 у Палаці культури Луцька.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Осіпов великий брехун. Так перекрутити факти, може лише нащадок равина.
Відповісти
Оно жіночу консультацію закривають. Теж Осіпов брехун?
Відповісти
Останні новини
Громада отримала шанс почути правду, – депутат про громадські слухання
28 лютий, 2013, 14:28