Підприємців змушували платити за безплатні послуги. ВІДЕО

Підприємців змушували платити за безплатні послуги. ВІДЕО
Протягом року підприємцям доводилося сплачувати кошти за послуги, яких давно немає у переліку платних.

Понад півмільйона збитків, завданих підприємцям пунктами державного ветеринарного контролю на державному кордоні та транспорті виявили працівники Волинської міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері, ‒ повідомляють у прокуратурі Волині.

Перевірку додержання вимог законодавства при стягненні плати із підприємців за надання платних послуг провели у Луцькому, Ковельському пунктах державного ветеринарного контролю на державному кордоні та транспорті, а також у пункті державного ветеринарного контролю на державному кордоні та транспорті «Устилуг».

Як встановили у прокуратурі, у рахунки понад сотні господарюючих субʼєктів у 2012 році безпідставно включали зайві платежі.

«Щоразу при ввозі мʼясної продукції через митний пункт пропуску наша фірма сплачувала за рахунками, які мені виставляла Львівська регіональна служба. За певні послуги, за які, як зʼясувалося, взагалі не потрібно платити», ‒ розповів один із підприємців.

У прокуратурі зʼясували, що службові особи Львівської регіональної служби державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті безпідставно включали у рахунки плату за надання інформаційних послуг, послуг із оформлення документів та послуг із надання роз'яснення чинних нормативних документів.

Тож, сплачуючи за виставленими рахунками, підприємці зазнали збитків на суму понад 510 тисяч гривень.

Наразі за фактом триває досудове розслідування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.