Реформування луцького госпіталю на обслуговування ветеранів не вплине, ‒ Міноборони

Реформування луцького госпіталю на обслуговування ветеранів не вплине, ‒ Міноборони
Перспективи реформування та реорганізації військово-медичних установ Збройних Сил України обговорили у Луцьку.

Зустріч командного складу військових частин та установ гарнізону, представників сектору оборонної роботи Волинської ОДА з головами ветеранських організацій області відбулася у Луцькому гарнізонному військовому госпіталі, ‒ повідомляють у медіа-центрі МО Уркаїни.

Основною темою обговорення стали перспективи реформування та реорганізації військово-медичних установ Збройних Сил України. Загалом у заході взяло участь 20 осіб.

Під час зборів начальник гарнізонного військового госпіталю полковник медичної служби Олександр Хоменко зачитав лист директора Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України щодо проведення організаційних заходів в структурі закладів охорони здоров’я військового відомства. Він також поінформував присутніх, що діючі військовослужбовці, ветерани війни та військової служби, які проживають у Волинській області, не будуть позбавлені належного медичного забезпечення.

«Під час свого виступу у Клубі Кабінету Міністрів України голова оборонного відомства наголосив, що в процес оптимізації структури військово-медичних установ будуть внесені відповідні корективи. Основне спрямування яких – зберегти кадровий ресурс військової медицини, забезпечити роботою за фахом військових лікарів. А також створити належні умови для лікування особам, які користуються правом на всебічне медичне забезпечення у відомчих госпіталях та поліклініках», – зазначив полковник медичної служби Олександр Хоменко.

Також, із посиланням на Міністра оборони України Павла Лебедєва, начальник гарнізонного військового госпіталю відзначив, що в період реформування, зі зменшенням чисельності Збройних Сил, у військових госпіталях необхідно менше ліжко-місць для медичного забезпечення військовослужбовців.

Водночас кількість військових пенсіонерів, які обслуговуються у спеціалізованих та військових медичних закладах, залишається незмінною. Для розв’язання цього питання у Міністерстві оборони України створено робочу групу, якій доручено вивчити можливість залучення до партнерства з військовими медичними закладами провідних медичних компаній, з обов’язковою умовою – зберегти обслуговування військових пенсіонерів відповідно до чинного законодавства. Це питання вирішуватиметься у взаємодії з Міністерством охорони здоров’я України.

Довідка

Луцький гарнізонний військовий госпіталь був сформований 23 червня 1941 року у Херсоні. Офіційно його назвали «евакуаційний госпіталь №1960 хірургічного профілю на 200 ліжок». Госпіталь надавав медичну допомогу не лише воїнам, але і простому населенню, яке постраждало під час війни. За півтора місяця перебування у Херсоні госпіталь на 200 ліжок надав допомогу 726 пораненим, не повернувши до життя лише трьох із них.

За весь час війни госпіталь змінював місце дислокації 15 разів, подолав понад 7 тисяч кілометрів, з них разом із військами – понад 3 тисячі кілометрів. Під час воєнних лихоліть особовий склад госпіталю прийняв і надав своєчасну медичну допомогу 11 тисячам 162 пораненим, більш ніж 80 відсотків яких повернулися у діючу армію. Госпіталь надавав допомогу пораненим під час штурму Східного валу на Дніпрі, у Львівсько-Сандомирській операції, форсуванні Вісли та Одеру, в розгромі фашистів під Берліном, а закінчив бойовий шлях у німецькому місті Шеневальде.

22 червня 1945-го особовий склад госпіталю, виконавши свою місію, виїхав з Німеччини назад до Радянського Союзу. 20 серпня того ж року госпіталь прибув у Луцьк на місце постійної дислокації і увійшов до складу Прикарпатського військового округу.

Луцький військовий госпіталь організаційно входить до структури Військово-медичного клінічного центру Західного регіону. І займає провідне місце у переліку відомчих медичних закладів зони відповідальності. Щороку у розрахованому на 100 ліжок військовому госпіталі проходять стаціонарне медичне лікування близько 1000 військовослужбовців Збройних Сил України, членів їхніх сімей, військових пенсіонерів та цивільних осіб. Госпіталь має хірургічний профіль. Начальник цього військового лікувального закладу – полковник медичної служби Олександр Хоменко є водночас практикуючим хірургом, декілька років тому отримав високе звання «Заслужений лікар України».

Під його керівництвом у госпіталі зараз працює 8 лікарів вищої та 4 лікарі першої кваліфікаційної категорій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А от нафіга та совєтска "довідка" про бойовий шлях? Це має відношення до його сучасного функціонування чи так, місце забити?
Відповісти
Будь яка військова частина або військовий госпіталь мають свій бойовий шлях з часу початку свого існування! Але видно, що ви людина не обізнана, що поробиш ... Тільки на клаві і навчилися строчити!:)
Якщо в українській армії одні козаки з шаблями - то що поробиш ... :)
Відповісти
Останні новини
Реформування луцького госпіталю на обслуговування ветеранів не вплине, ‒ Міноборони
04 березень, 2013, 13:18