У Ковельському районі висадять 80 гектарів лісу

У Ковельському районі висадять 80 гектарів лісу
400 тисяч саджанців сосни, та понад півмільйона дуба звичайного висадять у Ковельському районі.

ДП «Ковельське лісове господарство» готове розпочати посадкову кампанію – 2013, ‒ повідомляють у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

У цьому році лісівники ковельського району запланували посадити понад 80 гектарів нових лісів: 60 гектарів лісових культур на зрубах минулого року та лісорозведення на землях сільських рад на площі 20 гектарів.

«Для лісокультурної кампанії вже підготували близько 400 тисяч саджанців сосни, та понад півмільйона дуба звичайного», – каже головний лісничий ДП «Ковельське ЛГ» Богдан Ковальчук.

Увесь посадковий матеріал вирощують на власному розсаднику.

«Окрім цього, тут вирощуємо декоративний посадковий матеріал, який використовується для озеленення міста, а також реалізуємо для потреб приватних осіб», ‒ додав він.

За словами Богдана Миколайовича, якість культур багато у чому залежить від строків посадки. Для того, щоб скоротити термін посадки навесні, лісівники підготували ґрунт ще восени. Зараз вже готова для експлуатації площа близько 50 гектарів.

Культури створюються в основному змішані: сосни з домішкою берези і ялини, дуб із сосною і модриною. Такі насадження мають переваги: дерева стійкіші до хвороб, покращується якість ґрунту. Така висадка є наближеною до природного відтворення. Адже у природі найчастіше трапляються ліси змішаного типу. Ліси ж з деревами одного виду – зазвичай, рукотворні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.