Нові тарифи збільшать борги населення, - луцький депутат

Нові тарифи збільшать борги населення, - луцький депутат
У Луцьку хочуть підвищити вартість комунальних послуг приблизно на 30%.

Про це ішлося 5 березня під час засідання "круглого столу" на тему "Тарифи на утримання будинків та прибудинкових територій".

Як розповів організатор обговорення, голова громадської організації "Асоціація регіонального розвитку" Петро Гоцалюк, найближчим часом в Луцьку комунальні послуги за утримання будинків мають зрости. Це має затвердити виконавчий комітет Луцької міської ради 6 березня.

Депутат Луцької міськради Сергій Григоренко наголосив, що багато з тих послуг, які закладені в тариф, просто не надаються. За його словами, в багатьох будинках навіть нема елементарного прибирання, вже не кажучи про ремонти.

Інший депутат, Юрій Вега, вважає, що треба провести побудинкові громадські слухання щодо підвищення тарифів. Крім того, він наголосив, що єдиного тарифу на всі будинки не може бути, в кожному випадку має встановлюватися своя ціна.

Піднімати ціну на ці послуги не варто через складну економічну ситуацію, яка є в країні, - вважає депутат ЛМР Олександр Плісецький. За його словами, громада має бути активна у відстоюванні отримання послуг, за які заплачені гроші.

Депутат Андрій Калахан зазначив, що підвищення вартості комунальних послуг призведе до збільшення боргу мешканців міста за комунальні послуги. За його словами, станом на початок 2013 року борг складав 52 мільйони гривень. За 2012 рік він виріс на 6 мільйонів.

Він стверджує, що якщо виконком затвердить підняття цін на комунальні послуги, то фракція "Свободи" в міськраді внесе проект рішення про скасування рішення виконкому.

Нагадаємо, про підвищення тарифів у місті розповіла заступник луцького мера Лариса Соколовська. Мовляв, тариф не переглядався з 2010-го року.

Проте депутати Луцькради вважають, що спочатку ЖКП повинні прозвітуватися по надані послуги, а вже потім говорити про підвищення тарифів.

Варто зауважити, що Волинське відділення Антимонопольного комітету погодило збільшення тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, що надаються житлово-експлуатаційними підприємствами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Андрій Калахан - КЕП.
Відповісти
КРОТ 04 березня, 20:15
Ви добре знаєте тільки одну роботу. Все глибше залазити в нашу кишеню. Але неШАНОВНІ. Вона вже пуста. Більше того, в ній дирка протерта цінами на продукти, ліки, транспорт і все інше. Не розуміючи того, що вже більше не візьмете, ВИ СВОЇМИ РУКАМИ доруйнуєте й тих, хто з останніх сил старався вам платити. Ми стаємо неплатниками не від хорошого життя і не з власної волі. І, дякуючи вам, нас все більше.
(Для довідки: В СССР середньої МІСЯЧНОЇ ЗАРПЛАТИ вистачало на оплату трьохкімнатної квартири ЗА РІК). З покращенням ВАС!!!
До речі: плата за комунпослуги в Луцьку вже багато років одна з найвиших на Україні і на рівні з московською.
Що ж, полішуки найбагатші. Чи, найдурніші?
Відповісти
ПОКРАЩЕННЯ ПРИЙШЛО ВІД ДІДА АЗІРОВА І ВІТАЛЬКИ ЯНУКОВІЧА.НА ВИЛИ ТУ ВЛАДУ-РОЗІКРАЛИ І ЗНОВУ ЛЮД МАЄ ОСТАННЄ ВИВИРТАТИ--ЛЮДИ ЯКЩО БУДЕТЕ МОВЧАТИ ВАС ЗГНОЇТЬ ЦЕЙ БАНДИТЬСЬКИЙ УРЯД
Відповісти
"фракція "Свободи" в міськраді внесе проект рішення про скасування рішення виконкому" - це буде тест на вошивість для депутатів тому, що якщо хтось проголосує проти, то це і буде його позиція по підтримці ситуації, коли кошти мешканців використовують незрозуміло на які потреби і не звітують про свою роботу належним чином, а тільки говорять про "важку і нелегку" працю ( не стосується двірників, а стосується Соколовьскої і ко)
Відповісти
чого всі вчепилися до депутатів, як місцевих так і народних, Президента та Уряд. Я не захищаю жодного з них, проте варто "взяти на вила" керівництва ЖЕКів, вимагати від них звітів, відповідної інформації і чіткого вимагання виконувати покладені на них функції, надавати якісні послуги. І такі механізми є в руках кожного здорово мислячого громадянина, який не "скиглить", а щось робить. Щодо механізмів, то по-перше, вимагати інформацію і звіт ви маєте право згідно ЗУ "Про доступ до публічної інформації", по-друге, надання якісної послуги згідно ЗУ "Про захист прав споживачів". От коли будуть надавати дійсно якісні послуги - тоді й оплата має бути гідною
Відповісти
Останні новини
Нові тарифи збільшать борги населення, - луцький депутат
05 березень, 2013, 17:51