На Волині стоматолог заплатить за те, що вирвав здоровий зуб

На Волині стоматолог заплатить за те, що вирвав здоровий зуб
Лікар Володимир-Волинської стоматполіклініки заплатить за те, що вирвав дитині здоровий зуб.

Це один з небагатьох випадків, коли вину медика вдалось довести та притягнути його до мінімальної відповідальності, - стверджують в Асоціації захисту прав молоді Волині.

Раніше, за допомогою до юристів у Громадську приймальню організації звернувся житель села Федорівка Володимир-Волинського району. Чоловік повідомив, що його одинадцятирічній дочці під час прийому лікар-стоматолог місцевої поліклініки замість молочного видалив постійний зуб. Лікар, маючи 15-річний стаж роботи, свою помилку категорично не визнавав.

Цікавим був той факт, що амбулаторна картка хворої в поліклініці випадково зникла – працівники відразу завели нову картку. Юристи відправили скарги до Генеральної прокуратури, Управління контролю якості медичних послуг Міністерства охорони здоров’я України та запит до Володимир-Волинської районної стоматологічної поліклініки стосовно кваліфікації лікаря-стоматолога з проханням провести перевірку щодо дій, які мали місце та притягнути винних осіб до відповідальності.

Чекати на результат довго не довелося. Стоматолог запропонував батькові потерпілої укласти угоду про відшкодування завданих збитків та усуненню шкоди. В ній йдеться, що всі витрати по протезуванню та відновленню зуба бере на себе лікар, а у випадку невиконання зобов’язання буде змушений виплатити «неустойку» обсягом дві тисячі гривень.

Щоправда, не вказано, чи цю роботу знову буде виконувати той самий стоматолог.



Довідка


Громадська приймальня (м.Луцьк, вул. Коперника, 8а) та телефонна «гаряча» лінія (0332) 28-46-83 створені Асоціацією захисту прав молоді Волині рамках проекту «Активізація громадськості Волинської області у сфері прав на належну медичну допомогу» за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Жесть...
Відповісти
Це ті специ, які закінчують вузи і коледжі злодіїв стеценків.
Відповісти
Останні новини
На Волині стоматолог заплатить за те, що вирвав здоровий зуб
11 березень, 2013, 08:15