Як вибрати колір дивану?

Як вибрати колір дивану?
Ви зібралися купувати диван, але ще не знаєте, якого кольору він повинен бути?

Є гарна новина – підібрати м’які меблі на будь-який смак допоможе сайт https://kut.com.ua/.

Але вибір кольору все ж лишається за вами. І ми постараємося допомогти у вирішенні цього питання.

Нейтральний чи акцентований?

Якщо ви тільки переїхали в новий дім чи збираєтеся робити ремонт, можна вибирати практично будь-який колір. Диван в цьому випадку центральною точкою кімнати. Яскраві акцентовані відтінки добре підходять для цього.

Якщо ж ви додаєте меблі в уже прикрашену кімнату чи хочете, щоб диван відігравав допоміжну роль в інтер’єрі, потрібно враховувати загальний стиль приміщення. Хоча і тут є різні варіанти. Одні дизайнери притримуються гармонійної кольорової схеми, іншим же більше подобається яскраве різноманіття. Найпоширеніший підхід – вибір предмету, який доповнює вже існуючий стиль. Ось чому нейтральні відтінки є найбільш популярними у покупців.

Світлий чи темний?

Колір підлоги у цьому випадку має велике значення. Визначилися з попереднім питанням? Воно допоможе дати відповідь і зараз. Якщо ви хочете, щоб меблі ніби підіймалися з підлоги, потрібно звернути увагу на нейтральні відтінки. До темного паркету підійде темний диван і навпаки.
Але врахуйте, що чорні меблі на чорній підлозі ніби розчиняється в кімнаті (особливо при поганому освітленні). Тож постарайтеся зробити диван більш помітним. Для цього добре підходять металеві чи світлі дерев’яні ніжки. Також можна покласти невеликий килимок іншого кольору під диван.

Найбільша проблема світлого дивану – на ньому добре помітні забруднення і затирання. Тож добре подумайте, де будуть використовуватися меблі. Якщо на них часто відпочиватимуть діти і/або домашні тварини, забруднення і пошкодження будуть помітні. Одне з можливих рішень – використання світлих чохлів.

Фінальні штрихи

Ви придбали диван певного кольору, але потім змінили своє рішення? Не поспішайте викидати меблі чи продавати їх в інтернеті. Щоб виділити предмет в кімнаті або зробити його більш підходящим для загального стилю, використовуйте додаткові елементи. Це подушки, чохли, покривала, накидки, килимки. Наприклад, світлий диван стає більш помітним з кількома яскравими подушками. Також можна повністю замінити оббивку, отримавши практично новий диван.

Що стосується вибору конкретного кольору, тут ви повинні прийняти рішення самі. Комусь подобаються рожеві відтінки, комусь зелені й т.д. Головне, щоб ви були задоволені результатом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: диван
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як вибрати колір дивану?
29 вересень, 2016, 14:07