«Я не хочу, щоб Україна знову втратила свою незалежність через політиків-невдах і запроданців», – Єремеєв*

«Я не хочу, щоб Україна знову втратила свою незалежність через політиків-невдах і запроданців», – Єремеєв*
Депутат Верховної Ради, засновник благодійного фонду «Волинська родина» Ігор Єремеєв розповів своїм виборцям про ті законопроекти, над якими він працює нині.

Про свою депутатську діяльність позафракційний Ігор Єремеєв говорив 9 березня під час прес-конференції у селі Прилісне Маневицького району.

Цього дня народний обранець зустрівся із мешканцями 23-го виборчого округу, в якому його обрали у Верховну Раду (смт Маневичі, Камінь-Каширський, Ківерцівський, Любешівський, Маневицький райони).

За словами Єремеєва, нині у Верховній Раді зареєстровано кілька законопроектів, підготовлених волинянином, деякі – у співавторстві.

Один з перших – проект закону «Про визнання таким, що втратив чинність Закону України «Про засади державної мовної політики», тобто скандальний мовний закон Ківалова-Колесніченка.

«Я сьогодні веду перемовини із різними політичними силами, із різними народними депутатами, щоб ми спільно відмінили закон Колесніченка-Ківалова. Цей закон прийнятий з порушенням правових норм і Конституції. Це популістський закон, який закладає динаміт у фундамент державності України. А я не хочу, щоб Україна знову втратила свою незалежність через політиків-невдах і запроданців», – зазначив нардеп.

На проект закону Єремеєва вже навіть відреагував сам Вадим Колесніченко.

«Колесніченко заявив, що Єремеєву краще продавати нафтопродукти, а не займатися українською мовою. Але, на відміну від Колесніченка, я працюю в державі Україна, заробітну плату отримую в Україні й іншим країнам не молюся», – прокоментував волинський депутат.

Під час прес-конференції Ігор Єремеєв також розповів про проект закону «Про внесення змін до законодавчих актів України щодо обмеження продажу та споживання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів».

Над цим законом треба попрацювати дуже фахово, каже нардеп, адже заборонивши продаж алкоголю й тютюну, виникнуть інші проблеми. Однак вирішувати проблему алкоголізму й тютюнопаління, через яку щороку помирає все більше українців, необхідно якнайшвидше, вважає депутат.

Працює Єремеєв і над законом про матерів-героїнь. На його думку, треба спростити механізм отримання цього звання.

«Сьогодні в Україні – 40 тисяч жінок стоять у черзі на присвоєння звання «Мати-героїня». На Волині живе 12 218 матерів-героїнь, це найбільше в Україні. А тільки у 23-му окрузі – 5 280. Я вже зробив повний реєстр таких жінок в окрузі», – каже депутат.

За задумом Єремеєва, звання «Мати-героїня» жінка повинна отримувати відразу після народження п’ятої дитини, коли має усі ці п’ять свідоцтв про народження. Нині ж таке звання присвоюється тільки тоді, коли п’ятій дитині виповниться 8 років. Цей бар’єр повинен бути знятий, вважає нардеп.

«Також закладаємо в закон спрощене отримання першої допомоги в розмірі 10 тисяч гривень. І треба змінити механізм відкликання звання «Матері-героїні». Бувають ситуації, коли у жінки забирають звання, бо її повнолітня дитина скоїла злочин. Відкликати звання можуть тільки тоді, якщо злочин скоїла неповнолітня дитина. За дорослу дитину мати вже не несе відповідальності, тому не може бути позбавлена цієї державної нагороди», – переконаний Єремеєв.

У Верховній Раді у співавторстві зареєстрований нині проект закону щодо забезпечення прав членів особистих селянських господарств на соціальний захист у разі настання безробіття. За словами Єремеєва, він надасть селянам, що працювали в особистих селянських господарствах, належний соціальний захист.

У ході прес-конференції Ігор Єремеєв також наголосив на своєму ставленні до особистого голосування та позафракційності.

«Я обіцяв виборцям, що не приєднуватимуся до жодної політичної сили. Хоча пропозиції такі є. Якщо ж я прийму таке рішення, то тільки після обговорення зі своїми виборцями. Зараз у нас є група позафракційних, куди увійшло 11 депутатів. Ми радимося й голосуємо спільно. І головне: моя принципова позиція – особисте голосування й невтручання у бійки. Хоча блокування трибуни часом виправдане. От якби трибуну не блокували, то рішення по персональному голосуванні не прийняли б», – зауважив він.

Окрім того, під час прес-конференції Ігор Єремеєв розповів про своє ставлення до пам’ятника Леніну, який є у Маневичах.

«Ми можемо позносити усі пам’ятники, але це не вирішить проблем, які є у суспільстві. Ми повинні почати розказувати правду, навчати дітей, ми повинні правильно поглянути на історію. Будемо нищити пам’ятник Леніну – потім хтось вночі знищить пам’ятник Шухевичу. І так буде продовжуватися до нескінченності. Я вважаю, що сьогодні політики повинні чесно і правдиво сказати про все, що відбувалося в Україні із 17-го до 92-го років. Саме політики мусять помирити різні світогляди між собою. Якщо цього не зробити, ми будемо постійно займатися взаємопоборюванням через пам’ятники. А не вирішить наших проблем», – зауважив Ігор Єремеєв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Єремеєв
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"прес-конференції у селі Прилісне Маневицького району" - место для прессухи выбрано очень удачно. А это можно как лозунг использовать: "...я працюю в державі Україна, заробітну плату отримую в Україні...". Только забыл добавить - а прибыль вывожу в офшор.
Відповісти
До чого ж заздрісні люди.
Він старається для людей,а ви цього не цінуєте!
Відповісти
про пам*ятники він сказав чисту правду....просто потрібно вчити історію ,і кожна людина буде знати....а так як в нас половина нардепів мови незнаю,то що тут говорити про історію!!!
Відповісти
за яких людей він думає просніться, його фірми через суд банкрутіють, скорочення робочих місць,офіційно зарплата на континіумі мінімальна, а подивіться на яких машинах там всі їздять, маніпулює людьми от і все, а сам робить все можливе щоб фірташ бізнес його повністю не забрав
Відповісти
Останні новини
«Я не хочу, щоб Україна знову втратила свою незалежність через політиків-невдах і запроданців», – Єремеєв*
12 березень, 2013, 13:06