Росіяни вибачилися за порівняння Шевченка з Гітлером. ВІДЕО

Росіяни вибачилися за порівняння Шевченка з Гітлером. ВІДЕО
Російська телекомпанія вибачилася за сюжет, в якому Тараса Шевченка назвали русофобом і порівняли з Адольфом Гітлером.

Про це заявила директор філії телекомпанії Лариса Мурашова, - пише Українська правда.

«Була допущенна низка некоректних висловлень про творчість Тараса Григоровича Шевченка. Маю запевнити глядачів, що автор не хотів своїм сюжетом зачепити почуття національної гордості українського народу», – заявила вона.

«Проте, ми шкодуємо із приводу резонансу, який викликала ця тема, і компанія приносить свої вибачення всій української громадськості», – додала Мурашова.

«Журналісти ГТРК Оренбург із повагою ставляться до культури українського народу, що підтверджує наша щоденна робота в ефірі», – зазначила вона.

Крім того, телеканал продемонстрував коментарі губернатора області й інших представників громадськості краю, які коментували образливий сюжет.

Нагадаємо, Українці в Оренбурзі розцінили як ксенофобію і розпалювання антиукраїнських настроїв відеосюжет, показаний на державному каналі «Оренбург» 10 березня, в якому автори порівняли Тараса Шевченка з Гітлером і заявили про непотрібність проводити в Оренбурзі Фестивалю української культури «Шевченківський березень».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Думали, що українці ковтнуть. ЗМІ про обхаяння Президента після зустрічі з Путіном мовчать, а тут дали відсіч звичайні люди!!
Відповісти
Кацапи отмиваються від грязі
Відповісти
кацапи з паРАШІ обливали, обливають й будуть обливати увесь світ брудом, тільки для того щоб самим виглядати не такими забрудненнеми.паРАША то е сама деградуюча країна у світі. Нема культури, нема й майбутнього. Сьогодні світ вже не такий як у часи Батия! паРАША гудбай!
Відповісти
Останні новини
Росіяни вибачилися за порівняння Шевченка з Гітлером. ВІДЕО
16 березень, 2013, 07:07