Інтернет проведуть у 10 тисяч українських сіл

Інтернет проведуть у 10 тисяч українських сіл
У Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, готується нацпроект «Цифровий район», який передбачає підключення до інтернету 10 тисяч населених пунктів за три роки.

Про це розповів голова комісії Петро Яцук, - інформують «Українські новини».

«В Україні майже 28 тис. населених пунктів, оптоволоконні лінії зв'язку, що дають змогу забезпечувати нормальний швидкісний доступ, підведено лише до 1,2 тис. Залишається велике поле для діяльності», - пояснив чиновник.

Для підключення нових населених пунктів пропонується використовувати супутниковий зв'язок в Ka-діапазоні, що забезпечує швидкість до 10 Мбіт/сек. Експерти вважають супутниковий зв'язок в Ka-діапазоні одним з найбільш дешевих способів забезпечення інтернет-доступу у віддалених районах.

«У селі буде стояти одна супутникова базова станція, а по домівках сигнал передаватиметься Wi-Fi-мережею, що дасть споживачеві кінцеву швидкість до 1 Мбіт/сек», - розповів Яцук.

Орієнтовна вартість підключення одного населеного пункту - 47 тис. грн, термін - 4 міс. Загальна вартість проекту - майже 465 млн грн, з яких держінвестиції становитимуть близько 370 млн грн. Решту вкладе компанія «Датагруп», яка буде займатися доставкою сигналу з супутника.

Для реалізації проекту пропонується створити окремого державного оператора.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: інтернет
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Інтернет проведуть у 10 тисяч українських сіл
20 січень, 2012, 14:56