У Луцьку засудили продавця «сірих» мобілок

У Луцьку засудили продавця «сірих» мобілок
На Волині вперше покарали через суд торговця «сірим» мобільними телефонами, які незареєстровані в єдиному реєстрі та продавалися всупереч встановленим правилам.

Про це інформує прес-центр Українського державного центру радіочастот.

Порушника зловили під час перевірки волинських ринків. Міліціонери разом із співробітниками Волинської філії Українського державного центру радіочастот спільно з фахівцями державної інспекції зв’язку «накрили» пункт продажу мобільних терміналів. Саме його власник і потрапив на лаву підсудних.

А відтак, Луцький міськрайонний суд, до якого направлені акти перевірки, засудив підприємця до адміністративної відповідальності. Він не лише втратив конфісковані мобілки, але й сплатить чималий штраф.

«Планові й позапланові перевірки торгових точок свідчать про те, що деякі ділки продовжують нехтувати вимогами законодавства України. Так, координаційна комісія по запобіганню, виявленню та припиненню порушень законодавства в галузі зв’язку у Волинській області нещодавно знову зафіксувала нові факти незаконної реалізації РЕЗ», - кажуть у прес-центрі відомства.

Порушення ті ж самі – відсутність документів, згідно з якими товар надійшов на реалізацію, копій сертифікатів відповідності РЕЗ, а також відсутність кодів ІМЕІ терміналів, що виставлені на продаж, в узагальненій базі даних, яку веде Український державний центр радіочастот.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кримінал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку засудили продавця «сірих» мобілок
20 січень, 2012, 14:30