Ковельська влада напартачила з аукціонами

Ковельська влада напартачила з аукціонами
Прокуратура вимагає від ковельського міського голови Олега Кіндера скасувати наказ про проведення конкурсу на право оренди приміщення мунціпальної аптеки, яка знаходиться у будівлі колишнього міського культурно-просвітницького центру.

Про це пише 21 січня Волинь нова.

Нагадаємо, наприкінці минулого року депутати Ковельської міської ради дали дозвіл на відчуження основних засобів комунального підприємства «Ковельський культурно-просвітницький центр». У такий спосіб місцева влада планувала погасити заборгованість із заробітної плати колишнім працівникам та розрахуватися із кредиторами.

Щоправда, тоді депутат міськради Сергій Кошарук стверджував, що виставляти на аукціон майно центру недоречно, бо суд наклав арешт на все рухоме та нерухоме майно цього підприємства.

Та все ж відділ з управління майном комунальної власності провів конкурс на право оренди частини приміщення, де колись знаходилась муніципальна аптека. Після цього один з учасників конкурсу звернувся із скаргою до ковельського міжрайонного прокурора та подав позовну заяву до суду.
Згідно з місцевим положенням про проведення конкурсу пропозиції на право оренди надаються у конвертах з написом «На конкурс», які мають відкривати на засіданні конкурсної комісії у присутності конкурсантів, а останні письмово підтверджують, що конверти були не пошкоджені. Однак організатори конкурсу оголосили, що засідання комісії є закритим, а всі учасники зобов'язані залишити зал.

Прокурорська перевірка встановила, що порушення вимог діючого законодавства при проведенні конкурсу на право оренди стали можливі внаслідок неналежного виконання своїх посадових обов'язків першим заступником міського голови Анатолієм Трофимуком. Він, будучи головою конкурсної комісії, не забезпечив проведення конкурсу згідно з визначеним порядком.

Окрім того, результати конкурсу затверджені не розпорядженням міського голови, як того вимагає порядок, а наказом начальника відділу з управління майном комунальної власності.

Прокурор Василь Лопоха вимагає від ковельського міського голови Олега Кіндера скасувати протиправний наказ про проведення конкурсу на право оренди, розірвати уже укладений договір оренди між міською радою та приватною фірмою, яка перемогла на тому «липовому» конкурсі, а також притягнути до дисциплінарної відповідальності свого першого заступника Анатолія Трофимука та начальника відділу з управління майном комунальної власності Ірину Савелькіну за неналежне виконання ними посадових обов'язків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Кіндер
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковельська влада напартачила з аукціонами
21 січень, 2012, 12:09
Чехи розгромили «Волинь»
21 січень, 2012, 10:23