Як їсти піцу й не товстішати?*

Як їсти піцу й не товстішати?*
Піца – одна з найвідоміших і найсмачніших страв на планеті. Але багато людей стараються уникати її, щоб не набрати зайву вагу. Однак не варто повністю відмовлятися від смачної їжі. Просто споживати її треба розумно. Ми підготували кілька порад, які допоможуть зробити страву менш калорійною, не погіршуючи при цьому її смак. Бажаєте перевірити ці поради на практиці просто зараз? В цьому допоможе служба доставки їжі - https://set24.com.ua/pizza-94.

Робимо піцу менш калорійною

10 корисних порад для людей, які стежать за своєю фігурою:
• Не з’їдайте шкоринку. На ній немає начинки, тому вона позбавлена будь-яких корисних речовин. Це лише чисті швидкі вуглеводи. Тож варто або залишити шкоринку на тарілці, або ж замовляти піцу на тонкому тісті.
• Не замовляйте окрему піцу, якщо обідаєте в компанії. Інакше ви можете змушувати себе доїсти все, навіть якщо насправді вже наситилися. Краще замовити одну велику страву на кількох людей і споживати її шматочок за шматочком. Так простіше контролювати себе.
• Бачите калюжку олії на поверхні піци? Зберіть її паперовими серветками. Так ви одразу позбавитеся кількох десятків зайвих калорій. А ще зробите менш імовірною появу жиру на своїй сорочці.
• Уникайте солоних м’ясних продуктів. Вони затримують воду в організмі й містять багато шкідливих насичених жирів. Замість цього зверніть увагу на рецепти з куркою, свининою та іншим м’ясом, яке пройшло лише термічну обробку.
• Покладіть піцу на маленьку тарілку. Деякі дослідження показали, що люди схильні споживати більше їжі, якщо страва виглядає невеликою.
• Якщо готуєте піцу вдома, не використовуйте консервований томатний соус. В ньому є багато висококалорійного цукру. Намагайтеся використовувати більше свіжих продуктів. Взимку, коли немає доступу до свіжих помідорів, приготуйте соус з томатної пасти.
• Додавайте продукти з великою кількістю клітковини та білків. Використовуйте овочі, пісне м'ясо. Вони не так сильно підвищують рівень цукру в крові, як жирні продукти.
• Обережніше з баклажанами. Часто перед додаванням у піцу їх обсмажують. Це вже робить овочі менш корисними. А ще баклажани при обсмажуванні всотують багато жиру.
• Віддавайте перевагу піці на тонкому тісті. Чим воно товстіше, тим більше калорій містить.
• З’їжте салат зі свіжих овочів перед вживанням піци. Дослідники з Університету штату Пенсильванія виявили, що це дозволяє зменшити кількість засвоєних калорій.

А ще не забувайте, що в усьому важлива помірність. Не зловживайте калорійною їжею, дозволяйте її собі лише час від часу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: піца
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.