Як вигідно продати квартиру без ремонту?*

Як вигідно продати квартиру без ремонту?*
Якісний ремонт може зробити квартиру дорожчою на 20%. Але багатьом покупцям це просто не потрібно. Деякі люди прагнуть скоротити витрати на придбання житла. Інші ж хочуть переробити все під свій смак. Тому не варто думати, що відсутність ремонту означає й відсутність покупців. Така нерухомість на порталі mesto.ua представлена в доволі великій кількості. Та все ж деяка підготовка знадобиться.

Критичні проблеми

Старі вікна і двері – це одне. А волога стеля і діряві труби – зовсім інше. Серйозні проблеми з комунікаціями, стінами, перекриттями усувати доведеться. Інакше ви або довго шукатимете покупців, або знижуватимете ціну. Вигідніше «підлатати» житло самостійно.

Ось на що варто звернути першочергову увагу:
• Тріщини в несучих конструкціях.
• Несправні комунікації (вентиляція, газопостачання, каналізація та ін.)
• Проблеми з електропроводкою.
• Несправна або відсутня сантехніка.

Перед прийомом потенційних покупців подумайте, чи є можливість прожити тут без ремонту хоча б кілька місяців. Якщо так, люди зможуть робити ремонт поступово. В іншому разі вони двічі подумають, чи варто взагалі сюди заселятися.

Перше враження

Тепер вам потрібно «навести блиск». Зробити це доволі просто і недорого. Ось ключові поради:
• Виконайте дрібний ремонт. Підфарбуйте батареї, замініть прокладки в кранах, протріть запилені люстри, освіжіть штукатурку і т.п. Зробіть те, що можете зробити.
• Наведіть чистоту. Вимийте сантехніку, протріть пил, усуньте плями на лінолеумі та столах. Квартира повинна виблискувати. Завдяки цьому перше враження буде кращим і покупець не так болісно відреагує на виявлені недоліки.
• Подбайте про тишу. Навколо вас проживають дуже неспокійні люди? Вони постійно тупотять, вмикають гучну музику і свердлять стіни? Покупцеві про це знати не обов’язково. Тут варто піти на хитрість. Домовтеся з сусідами, щоб вони поводилися тихо в день огляду квартири. Можете навіть пообіцяти їм за це невеликий презент чи зустрічну послугу.
• Провітріть квартиру. Неприємний запах дуже псує перше враження від огляду житла. Не потрібно заливати усі кімнати освіжувачем повітря. Від цього стане лише гірше. Усуньте джерела неприємного запаху. Викиньте сміття, протріть підлогу (можна хлорованою водою), викиньте старі речі.

І не забувайте встановлювати реалістичну ціну за своє житло. Ваша квартира повинна коштувати дешевше, ніж аналогічні об’єкти з ремонтом. В іншому разі шукати покупців доведеться довго. Але якщо нерухомість має якісь додаткові переваги (такі як близькість до центра міста), ціну можна й не знижувати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: квартира
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як вигідно продати квартиру без ремонту?*
10 грудень, 2015, 10:52