Як правильно зберігати сухий собачий корм?*

Як правильно зберігати сухий собачий корм?*
Якщо ви вже є власником собаки, то повинні знати, наскільки важливе для її здоров’я правильне харчування. Як і будь-яка інша їжа, корм псується при неправильному зберіганні. Щоб цього не сталося, використовуйте спеціальні контейнери. Ви можете почитати про них детальніше на e-zoo.com.ua. А на додачу до цього дотримуйтеся описаних нижче порад.

Корисні рекомендації

Ось що варто робити, аби собачий корм був поживним та безпечним протягом тривалого часу:

• Зберігайте їжу в сухому, темному, прохолодному місці. Бактерії особливо полюбляють тепло та вологість. Тому важливо уникати місць, де корм може промокнути. Наприклад, не варто лишати його під умивальником. Зберігання при температурі вище 48°С протягом 48 годин може призвести до руйнування значної частини поживних речовин.
• Використовуйте корм протягом 45 діб після відкривання упаковки. Як тільки упаковка перестає бути герметичною, вказаний на ній термін придатності більше не актуальний. Через 6 тижнів після відкривання пакету харчова цінність продукту значно знижується.
• Регулярно мийте контейнер для корму. Жир та часточки їжі на внутрішній поверхні є сприятливим середовищем для розвитку бактерій. Тому так важливо ретельно мити ємність перед тим, як засипати в неї нову порцію їжі.
• Для продовження терміну зберігання корм можна заморозити. Але при цьому він повинен бути герметично закритим. В іншому разі в нього потраплятиме волога, яка прискорюватиме псування. Краще розділити корм на невеликі порції. Тоді не доведеться його повторно заморожувати й розморожувати.

Заборони

А ось чого робити не варто:

• Змішувати свіжий корм зі старим. В результаті обидва вони псуватимуться однаково.
• Купувати їжу з великою кількістю консервантів. Такий продукт зберігається довше, краще витримує вплив тепла і вологи. Але вживання хімічних речовин не йде собаці на користь.
• Зберігати відкриту упаковку корму протягом тривалого часу під прямими сонячними променями, в теплі та вологості. Якщо продукт контактував з водою (наприклад, розсипався на мокру підлогу), краще його викинути.
• Годувати собаку кормом, який змінив колір чи дивно пахне. Поверніть його в магазин чи зв’яжіться з виробником і поясніть проблему.
• Утримайтеся від купівлі корму на вагу в магазинах, де він зберігається у відкритих контейнерах. Продукт може бути і цілком свіжим, і зараженим бактеріями чи пліснявою. Це справжня лотерея.

Якщо хочете зекономити, краще придбати трохи дешевший продукт, але в герметичній упаковці й з чітко зрозумілим терміном придатності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: корм
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як правильно зберігати сухий собачий корм?*
10 грудень, 2015, 10:55