Опозиція домовилася про мажоритарний список

Опозиція домовилася про мажоритарний список
Представники об’єднаної опозиції домовилися про формування єдиного списку кандидатів у народні депутати на мажоритарних округах.

Про це йдеться в угоді про спільні дії об’єднаної опозиції, яка була підписана в неділю на Софійській площі й текст якої розміщено на сайті БЮТ, - пише Українська правда.

Згідно з угодою, опозиційні сили формують єдиний список на мажоритарних округах за принципом "один округ – один кандидат від об’єднаної опозиції".

Вони також "визнають базовими вимогами до кандидатів порядність, принциповість, фаховість, громадський авторитет та бездоганну репутацію".

"Після перемоги на виборах у 2012 році об’єднана опозиція утворює парламентську більшість та розпочинає процес формування нової української влади", - йдеться також в угоді.

Опозиціонери також домовилися узгоджувати спільні політичні принципи та підходи, з якими виступають на виборах 2012 року. Вони також відмовляються від публічної взаємної критики та декларуть принцип взаємоповаги і взаємного непоборювання між усіма опозиційними політичними силами.

"Повноцінна реалізація політичних та соціальних прав громадян України неможлива без усунення правлячого режиму Януковича. Вибори до Верховної Ради України у жовтні 2012 року дають нам реальну можливість зробити це конституційним шляхом", - йдеться також в угоді.

Угоду підписали всі члени Комітету опору диктатурі, а також лідер партії "УДАР" Віталій Кличко із застереженням.

Нагадаємо, наразі по місту Луцьку є два ймовірних висуванці від опозиції - головний волинський "тимошенківець" Анатолій Грицюк і головний волинський "свободівець" Анатолій Вітів.

Також під час мітингу об’єднаних опозиційних сил перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов зачитав лист від Юлії Тимошенко з качанівської колонії.

"У цей святий для України день, День Соборності нашої держави, я закликаю і благаю вас про соборність та єдність демократичної опозиції. Одна команда – одна перемога. Це єдине гасло, яке сьогодні має бути на озброєнні опозиції, бо тільки в єдності ми незламні", - написала Тимошенко.

Разом з тим керівник штабу "Нашої України" в 2004 році, екс-посол України в Білорусі Роман Безсмертний в ефірі каналу TVi заявив, що владі опозиціонери повинні були оголосити ультиматум щодо звільнення Тимошенко.

На думку Безсмертного, "зачитавши лист лідера опозиції і не поставши ультиматум перед владою про її звільнення, вони поступили трошки невірно або й зовсім невірно".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Опозиція домовилася про мажоритарний список
22 січень, 2012, 23:26