Затримані в Білорусі луцькі націоналісти повернулися додому

Затримані в Білорусі луцькі націоналісти повернулися додому
Троє активістів Національного Альянсу, яких 24 березня затримали на опозиційній акції у Мінську, вже повернулися додому.

Юлія Грищук, Назар Зеліновський та Юлія Сливінська близько четвертої ранку потягом Мінськ-Чернівці 27 березня прибули в Україну, повідомили у прес-службі всеукраїнської молодіжної організації «Національний Альянс».

«Спочатку побратими з організації зустріли їх з потяга в місті Дубно, а вже о 7:30 вони прибули в Луцьк, де потрапили в обійми тих, хто ці дні в Україні найбільше змагався за їхнє звільнення», – йдеться у повідомленні прес-служби НА.

Звільнені українці спочатку зустрінуться з рідними, а вже потім детально розкажуть про все, що з ними відбувалося в сусідній країні.

Сказали лише, що за ними в Білорусі слідкували. А затримали вже після акції, далеко від місця її проведення, коли вони вийшли з маршрутки. У момент затримання на українцях не було жодної символіки.

Рішення про їх депортацію буде розглядатися через 10 днів. Якщо депортації все ж не буде, то альянсівці готові знову поїхати в Білорусь, повідомили в НА.

Нагадаємо, у Мінську 24 березня затримали трьох активістів всеукраїнської молодіжної організації «Національний Альянс»: Юлію Грищук, Назара Зеліновського і Юлію Сливінську. Молоді люди із Луцька поїхали у сусідню країну, щоб взяти участь у щорічній санкціонованій акції білоруської опозиції «День Волі».

Після затримання активістів «Національний Альянс» влаштував пікет під стінами Посольства Республіки Білорусь у Києві з вимогою негайно звільнити українців.

Українців суд визнав винними. Юлія Грищук та Юлія Сливінська отримали покарання у вигляді арешту на одну добу. У зв’язку з тим, що дівчата просиділи добу в слідчому ізоляторі, їх було звільнено в залі суду. Назар Зеліновський отримав покарання у вигляді попередження.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Героям та геройкам - Слава!!!
Відповісти
А на Кубу слабо? Там теж диктатура.
Відповісти
Ну, теперь и у нас есть "узники совести".
Відповісти
Вернулись одна девочка и две "битые" Б. приходите к нам в офис на Ковельскую, у нас круче чем в Минске!
Відповісти
Конечно, у вас там один брат пиз...ит другого :)
Відповісти
ХХХХААААА-типа шутник оригинал!?Всем смеяться. .. .
Відповісти
Вы настолько ничтожны, что этой поездки окромя ВП и НА никто и не заметил!!!
Это всё равно, что моя кошка побывала на балконе... И это типа топ новость. ВАУ:)))
Відповісти
Останні новини
Затримані в Білорусі луцькі націоналісти повернулися додому
27 березень, 2013, 14:01