Скандальне будівництво під «Княжим двором» відновиться?

Скандальне будівництво під «Княжим двором» відновиться?
Суд скасував рішення Луцької міської ради про відмову підприємцю Людмилі Павлович в продовженні оренди на проспекті Соборності, 30.

Відповідну постанову ухвалив Луцький міськрайонний суд, - пише Під прицілом.

Нагадаємо, за цією адресою розташований ресторан «Княжий двір», а його власниця Людмила Павлович у 2012-му почала будувати під об'єктом спортивно-оздоровчий комплекс. Це не влаштувало мешканців будинків на проспекті Соборності, 28 і 30. У зверненнях до мерії вони стверджували, що їхні багатоповерхівки можуть обвалитися.

Зрештою, міська рада не пролонгувала з Павлович договір оренди земельної ділянки, на які розташований ресторан.

На це підприємець відповіла скаргою до суду. Своє право й далі орендувати землю вона аргументувала тим, що фактично дозвіл на зведення комплексу отримала ще в 2006 році, а договір передбачав автоматичну продовження угоди, якщо Павлович не порушить його умов.

У суді позивач заявила, що неодноразово зверталась до Луцької міської ради з заявами про поновлення вищевказаного договору. Але 25 липня 2012 року депутати ухвалили рішення №29/52 «Про відмову в поновленні договору оренди землі» Людмилі Павлович.

Тож, вже 14 серпня вона отримала лист про повернення орендованої земельної ділянки з вимогою підписати відповідний акт приймання-передачі земельної ділянки.

Суддя Андрій Олексюк вирішив задовольнити прохання позивача. Мовляв, рішення відмовне рішення міськради є таким, що не відповідає вимогам чинного законодавства та порушує право позивача на переважне право на укладення договору оренди земельної ділянки.

Крім того, на думку судді, зазначене рішення прийнято всупереч вимогам Конституції України, оскільки в ньому не наведено мотивованих підстав, не наведено і не зазначено причин для відмови у продовженні договору оренди.

Тож, суд визнав липневе рішення міськради таким, що підлягає скасуванню, та зобов'язав депутатів розглянути на пленарному засіданні чергової сесії заяву Людмили Павлович про поновлення договору оренди земельної повторно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
цікаво а чого підприємець подав позов не у господарський суд?
Відповісти
Тому що в Господарському суді "дорожче", в з Олексюком можна і за 200 S вирішити
Відповісти
Так вирішенням цього питання займається екс-депутат міскради Тихін Тихонович.
Відповісти
Останні новини
Скандальне будівництво під «Княжим двором» відновиться?
28 березень, 2013, 08:20