Назвали міста Волині, де найбільша загроза повені

Назвали міста Волині, де найбільша загроза повені
Відповідно до прогнозів синоптиків, у квітні варто очікувати повеней в Луцьку та селищі Шацьк.

Після аномально сильних снігопадів Україні загрожують масштабні повені, - пише Сегодня з посиланням на завідувача сектором гідропрогнозів Гідрометцентру Лідію Петренко.

«Серйозне підняття рівня річок очікуємо в кінці першої декади - у другій декаді квітня. Звичайне весняне підняття рівня води в цьому році ускладниться тим, що останнім часом в Україні пройшло два циклони, був інтенсивний снігопад, як бачите, лежить дуже високий сніговий покрив, а сніг - один з факторів весняного паводку», - зазначила експерт.

Підняття рівня води, за її словами, очікують на річках Дніпро (1,6-2,6 м вище норми), Прип'ять, Західний Буг, Тетерів (до 2 м), Прут (до 1 м), Боржава (до 3 м), Десна (до 2,7 м).

Таким чином, може затопити міста Київ, Луцьк, Красноград, Буськ, Малин, Сосниця, Шепетівка, селище Шацьк, а також річкові села.

Жителям регіонів, яким загрожує паводок, радять заздалегідь підготуватися: зібрати документи в водостійкий пакет, запасти питну воду та їжу на кілька днів (макарони, цукор), медикаменти і необхідні речі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

У цей список варто внести місто Володими- Волинський.У райцентрі треба очікувати підтоплення, і навіть затоплення деяких вулиць котрі знаходяться у прибережній смузі річок Луга та Риловиця. Це приблизно десь вулиць пятнадцять - двадцяць. Затоплять напевне річкові та талі води більшу частину міського парку Словянський.
Відповісти
а верховну раду часом не змиє? така потіха була би!
Відповісти
Ще й може затопити Ртано, біля якого протікає Припять. Ах то бачив як між Колками і селом Розничі р.Стир розливається. Так що біди буде багато і скрізь. І як звичайно МНС нас врятує. Слабенько вони щосьб працюють.
Відповісти
Останні новини
Назвали міста Волині, де найбільша загроза повені
28 березень, 2013, 08:51