Чому огорожа в дворі необхідна, якщо у вас є домашні тварини*

Чому огорожа в дворі необхідна, якщо у вас є домашні тварини*
Важливість огорожі для безпеки вашого вихованця не можна недооцінювати.

Більшість західних притулків, рятувальних організацій і відповідальних заводчиків вимагають, щоб в людини, яка бере собаку, приватний будинок був огороджений парканом. І така вимога висувається не дарма. Огорожа - один з найефективніших методів захисту вихованця від різних небезпек.

На www.zabory.kiev.ua ви можете знайти багато варіантів огорож з різних матеріалів.
Навіщо потрібен паркан?

Огорожа двору виконує кілька корисних функцій:

• Утримує вашого вихованця від дороги, де він може бути збитий автомобілем. Це особливо актуально для будинків, розташованих біля швидкісних автотрас.

• Захищає собаку або кішку від інших тварин. Серед них можуть бути і особи, заражені небезпечними захворюваннями, що передаються через укуси. Наприклад, в сільській місцевості домашні кішки і собаки часто заражаються сказом від лисиць.

• Захищає вихованця від агресивно налаштованих людей. Вони можуть травмувати вашого улюбленця або вкрасти його для подальшого перепродажу. Чим дорожче собака або кіт, тим вище ймовірність того, що його захочуть вкрасти. Злодії з меншою ймовірністю спробують проникнути в двір, якщо він добре захищений. Підстерегти собаку, яка вискочила на вулицю набагато простіше. Але навіть безпородні собаки не захищені. Їх можуть використовувати для боїв за участю тварин.

• Знижує небезпеку отруєння. Ви не можете точно знати, що з'їсть собака, якщо вона гуляє без нагляду. Навіть якщо хтось навмисно вирішить закинути в двір отруєну приманку, паркан все ж істотно знижує таку ймовірність. Особливо - якщо двір добре освітлений або працюють камери відеоспостереження.

Тварина може втекти, не тільки перестрибнувши через паркан. Багато собак - завзяті копачі. Вони легко можуть викопати підземних хід. Щоб запобігти цьому, можна закласти основу огорожі камінням або закріпити дротяну сітку з поглибленням в землю.

Вартість паркану - це невелика ціна за спокій, який приходить з усвідомленням того, що ваш вихованець захищений від багатьох вуличних небезпек. Для огорожі можна використовувати різні матеріали: сітку, дерево, коване залізо і т.д. Їх вибір визначається розміром двору і фінансовими можливостями замовника.

Дерев'яні огорожі можуть забезпечити максимальну закритість території. Коване залізо виглядає красиво, але є досить дорогим. Сітка дешева і досить міцна, але практично не закриває територію.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.