Як доглядати за акумулятором бездротового електроінструменту?*

Як доглядати за акумулятором бездротового електроінструменту?*
Безпровідний електроінструмент дозволяє працювати в будь-якому місці, без врахування доступу до розетки. Якісні акумулятори навіть при активній експлуатації працюють протягом кількох років. Саме вироби високої якості представлені на сайті https://dewalt.top/. Ретельний догляд дозволяє збільшити цей термін і таким чином захистити інвестиції. Нижче наведено кілька порад, які допоможуть максимально ефективно використовувати батареї в бездротових інструментах.

Корисні рекомендації

Кілька підказок для власників електроінструменту:
• Тримайте акумулятор зарядженим. Підключайте його до електромережі, коли помічаєте зниження потужності. Більшість акумуляторів працюють довше, якщо заряджати їх регулярно. Навіть нікель-кадмієві батареї з «ефектом пам’яті» бажано розряджати лише кілька разів на місяць.
• Регулярно використовуйте інструмент. Термін дії батареї знижується, якщо вона довго не експлуатується. Якщо використовуєте один інструмент рідко, розгляньте можливість придбання універсального акумулятора, який сумісний з різними виробами.
• Заряджайте батарею повністю. У більшості моделей є індикатор, який показує рівень заряду. Якщо поповнювати його лише частково, ємність з часом зменшується.
• Зберігайте акумулятор в сухому прохолодному місці. Завжди враховуйте рекомендації виробника щодо умов зберігання та експлуатації.
• Правильно відрегулюйте інструмент. Наприклад, при високих показниках крутного моменту дрилю енергія витрачається швидше.
Для активної роботи бажано мати під рукою запасний акумулятор, щоб не витрачати час на заряджання основного.

Застереження

Ще кілька порад:
• Не розряджайте батарею повністю. Виключенням можуть бути нікель-кадмієві моделі з «ефектом пам’яті».
• Бережіть акумулятор від перегрівання. Обов’язково від’єднайте його від електромережі після поповнення запасу енергії. Деякі зарядні пристрої вимикаються автоматично, інші ж сигналізують про закінчення роботи індикаторами. Враховуйте рекомендації виробника.
• Не перегрівайте батарею. Надлишкове тепло є дуже шкідливим для неї і може навіть призвести до вибуху. Якщо на дотик акумулятор гарячий, припиніть його використання і дочекайтеся охолодження. Не зберігайте батарею влітку на горищі чи в автомобілі.
• Не допускайте потрапляння вологи на батарею. Воду з корпусу потрібно одразу протирати тканиною чи паперовими серветками. Те ж саме стосується і самого електроінструменту. Якщо він намок, працювати з ним стає небезпечно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як доглядати за акумулятором бездротового електроінструменту?*
03 січень, 2016, 15:23