Волинянам не вдалося покарати депутатів

Волинянам не вдалося покарати депутатів
Мешканцям села Самари Ратнівського району не вдалося відкликати шістьох депутатів сільради.

Нагадаємо, у лютому більшість місцевих виборців на імпровізованому референдумі вирішили, що обранці громади не відстоювали їхніх інтересів у частині реорганізації дільничної лікарні.

Попри рішення Вищого спеціалізованого суду, який заборонив відділу ведення Державного реєстру виборців Ратнівської райдержадміністрації надавати Самарівській сільській виборчій комісії списки виборців для проведення голосування про відкликання депутатів, громада таки позбавила мандатів одразу шістьох депутатів, - пише Волинь-нова.

5 березня 2013 року Центральна виборча комісія, розг­ля­нувши звернення голови сільської ради Миколи Штика, прийняла постанову № 46 та поставила крапку в конфлікті між сільською виборчою комісією та депутатами.

Цим документом скасовано ряд постанов Самарівської сільської виборчої комісії Ратнівського району про відкликання депутатів сільської ради, а також достроково припинено повноваження всього складу Самарівської сільської виборчої комісії в зв'язку з грубим порушенням її членами Конституції України.

Звернення самарівського сільського голови про порушення виборчого законодавства Центральна виборча комісія надіслала до прокуратури Волинської області для реагування.

«Отже, незважаючи на позицію більшості виборців, Центральна виборча комісія в черговий раз підтвердила, що законного механізму відкликання депутатів місцевих рад немає», - резюмував автор статті, журналіст Волині-нової Василь Нагорний.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.