«Пацієнти стають медичними кріпаками», ‒ депутат Волиньради

«Пацієнти стають медичними кріпаками», ‒ депутат Волиньради
Депутат Волинської обласної ради Богдан Дівнич (на фото) вважає, що медична реформа, яку нині запроваджують в Україні, нав'язана з Києва.

«Те, що нині роблять з медициною – жах! У радянські часи була Семашківська система охорони здоров’я: паралельно розвивалася медицина і все, що має до неї відношення. А тепер вибірково щось хочуть змінити», ‒ цитує обранця громади газета Вісник+К.

На думку Дівнича, автори реформи не знайомі з реаліями медицини в районах та селах, а нововведення не сприймають ні місцева влада, ні лікарі.

«Бо чи може, наприклад, швидка у місті приїхати за десять хвилин і за двадцять – у село по наших дорогах? Як можна проводити реформи без введення страхової медицини, без капітального ремонту доріг. Щось там затіяли, щоб бути схожими на Європу», - пояснює депутат.

Водночас він переконує, що для проведення ефективної реформи потрібно запровадити страхову медицину.

Також у Дівнича скадається враження ніби у медицині більше дбають про фармацію, приписуючи дорогі препарати замість дешевих українських, проводячи тендери, збираючи благодійні внески, ніж про проблеми галузі.

«Пацієнти стають медичними кріпаками. Бо колись фінансування було на один ліжкодень і на одне відвідування поліклініки. Зараз – на одного жителя. Якщо ти сільський, то на тебе не передбачене фінансування у міській лікарні. Тобто у всіх нововведеннях немає системи, і виходить нестиковка», ‒ переконаний хірург із 50-річним стажем.

Насамкінець він розповів і про проблеми з кадрами. Мовляв, якщо зараз звільняться всі лікарі-пенсіонери, які працюють в дитячій поліклініці Нововолинська, то заклад треба було б зачиняти.

«А скільки лікарів не вистачає у віддалених райцентрах?», ‒ додав Дівнич.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де ж випускники медичних вузів? Всі в стоматології чи генікології?
Відповісти
Останні новини
«Пацієнти стають медичними кріпаками», ‒ депутат Волиньради
29 березень, 2013, 09:09